HELPA Sklep Producenta
Kategorie wpisów
Bestsellery
BIO Kaszka Błyskawiczna Kakao 35 g
BIO Kaszka Błyskawiczna Kakao 35 g

3,99 zł

Cena regularna: 4,99 zł

Najniższa cena: 4,99 zł
BIO Kaszka błyskawiczna cynamon 35 g
BIO Kaszka błyskawiczna cynamon 35 g

3,99 zł

Cena regularna: 4,99 zł

Najniższa cena: 4,99 zł
szt.
Bio Kaszka z Wanilią Burbońską
Bio Kaszka z Wanilią Burbońską

17,59 zł

Cena regularna: 21,99 zł

Najniższa cena: 19,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana 200 g
Bio Kaszka Jaglana 200 g

18,99 zł

szt.
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami 200 g
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami 200 g

21,99 zł

szt.
Bio eksPandy Gryka 50 g (bliska data 31.05.2025)
Bio eksPandy Gryka 50 g (bliska data 31.05.2025)

6,29 zł

Cena regularna: 10,49 zł

Najniższa cena: 6,29 zł
szt.
BIO Łódeczki Kakao 260 g
BIO Łódeczki Kakao 260 g

21,99 zł

szt.
Bio eksPandy Amarantus 100 g
Bio eksPandy Amarantus 100 g

13,99 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiana 200 g
Bio Kaszka Owsiana 200 g

18,99 zł

szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż 200 g
Bio Kaszka 5 Zbóż 200 g

18,99 zł

szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż 200 g
Bio Manna Dawnych Zbóż 200 g

18,99 zł

szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Chleb toskański bez dodatku soli 0
Chleb toskański bez dodatku soli

Przepis na chleb toskański bez dodatku soli

Składniki:

Zaczyn drożdżowy

  • 100 g wody
  • 100 g Bio Mąki Orkiszowej typ 750
  • Szczypta świeżych drożdży

Ciasto właściwe

  • 500 g Bio Mąki orkiszowej typ 750
  • 250 g ciepłej wody (ok. 30°C)
  • 10 g świeżych drożdży
  • zaczyn

 

Wykonanie

Zaczyn:

Wymieszaj składniki w misce. Przykryj i odstaw na 12-16 godzin w temperaturze pokojowej

Ciasto właściwe:

W misce lub w robocie kuchennym rozpuść drożdże w wodzie. Dodaj zaczyn i mąkę, a następnie wyrabiaj ciasto przez 5-6 minut. Przykryj i odstaw na 45 minut. Po tym czasie złóż ciasto (rozciągnij i złóż na 3 części jak kopertę), odstaw na kolejne 45 minut. Uformuj okrągły bochenek i umieść go na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Odstaw do wyrastania na 25 - 30 minut. 

Przed pieczeniem natnij wierzch chleba ostrym nożem. Piecz w 230°C przez 20 - 25 minut. Dla lepszej chrupkości skórki możesz umieścić na dnie piekarnika naczynie z gorącą wodą.

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium