HELPA Sklep Producenta
Kategorie wpisów
Bestsellery
Batonik Truskawka 20 g - NOWY SKŁAD
Batonik Truskawka 20 g - NOWY SKŁAD

2,99 zł

szt.
Bio Kaszka z Wanilią Burbońską
Bio Kaszka z Wanilią Burbońską

21,99 zł

szt.
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami

21,99 zł

szt.
Bio eksPandy Amarantus 100 g
Bio eksPandy Amarantus 100 g

13,99 zł

szt.
Bio eksPandy Gryka 50 g (bliska data 31.08.2025)
Bio eksPandy Gryka 50 g (bliska data 31.08.2025)

6,29 zł

Cena regularna: 10,49 zł

Najniższa cena: 10,49 zł
szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż 200 g
Bio Kaszka 5 Zbóż 200 g

18,99 zł

szt.
Bio Kaszka z Daktylami i Szpinakiem
Bio Kaszka z Daktylami i Szpinakiem

21,99 zł

szt.
HELPAka - zestaw 6 kaszek bestsellerowych
HELPAka - zestaw 6 kaszek bestsellerowych

85,99 zł

Cena regularna: 113,97 zł

Najniższa cena: 103,98 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana 200 g
Bio Kaszka Jaglana 200 g

18,99 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiana 200 g
Bio Kaszka Owsiana 200 g

18,99 zł

szt.
Bio Suchy Prowiant Truskawka 20 g  (bliska data 31.07.2025)
Bio Suchy Prowiant Truskawka 20 g (bliska data 31.07.2025)

9,55 zł

Cena regularna: 19,09 zł

Najniższa cena: 11,45 zł
szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Buraczkowe pierogi z mięsem 0
Buraczkowe pierogi z mięsem

BURACZKOWE PIEROGI Z MIĘSEM

Składniki na ciasto(na około 40 pierogów):

 Składniki na farsz:

  • 0,3 kg mięsa wołowego (pręga) z rosołu
  • 0,3 kg udźca indyczego z rosołu
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 1/2 szklanki bulionu
  • 1 nieduża cebula
  • pieprz, sól, majeranek 

Pozostałe składniki:

  • woda
  • sól himalajska
  • 2-3 łyżki masła
  • natka pietruszki

  
Przygotowanie:

  1. Na patelni z rozgrzanym masłem klarowanym smażymy drobno posiekaną cebulę, a kiedy zacznie się rumienić dodajemy zmielone mięso wraz z bulionem. Całość doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem, dokładnie mieszamy i pozostawiamy na małym ogniu jeszcze kilka chwil do uzyskania zwartej masy.
  2. Mleko lekko podgrzewamy, dodajemy olej i po chwili zdejmujemy z ognia. Lekko ciepły płyn łączmy z mąką, roztrzepanym jajkiem, solą i różdżkami smaku. Zagniatamy ciasto (przez około 8 minut) aż będzie gładkie i sprężyste. Zawijamy w folię i odstawiamy na około 30 minut (w temperaturze pokojowej).
  3. Ciasto wałkujemy na cienkie placki około 2-3 mm grubości (w razie potrzeby podsypujemy mąką). Następnie wycinamy z niego kółka, które lekko rozciągamy w ręku, a na środek wykładamy po 1 czubatej łyżeczce farszu, składamy na pół i zlepiamy brzegi. Gotowe pierogi układamy na suchej ściereczce.
  4. W szerokim, dużym garnku gotujemy wodę z solą. Do wrzącej wody wkładamy kilkanaście pierogów, po chwili zmniejszamy ogień, czekamy aż pierogi wypłyną i gotujemy je przez jeszcze około 2-3 minuty (w zależności od grubości ciasta). Pierogi wyławiamy łyżką cedzakową, układamy na talerz, polewamy odrobiną roztopionego masła i dekorujemy listkami pietruszki.

 

W przypadku gotowania dla najmłodszych zrezygnuj z polewania masłem oraz soli użytej w przepisie.

 

Buraczane pierogi z mięsem

 

Pierogi z mięsem

 

Pierogi z mięsem z burakiem liofilizowanym

 

Czerwone pierogi z mięsem

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium