Wersje językowe
Kategorie wpisów
Bestsellery
Batonik Truskawka
Batonik Truskawka

4,19 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana

16,99 zł

szt.
Batonik Czarna Porzeczka
Batonik Czarna Porzeczka

4,19 zł

szt.
Batonik Kakao
Batonik Kakao

4,99 zł

szt.
Zestaw Płatków Śniadaniowych
Zestaw Płatków Śniadaniowych

19,99 zł

Cena regularna: 29,97 zł

Najniższa cena: 29,97 zł
Bio Kaszka Jaglano-Owsiana (BLISKA DATA DO KOŃCA 07.2024 r.)
Bio Kaszka Jaglano-Owsiana (BLISKA DATA DO KOŃCA 07.2024 r.)

8,49 zł

Cena regularna: 16,99 zł

Najniższa cena: 10,19 zł
szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż

17,99 zł

szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku

19,99 zł

szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana

16,99 zł

szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż (BLISKA DATA DO KOŃCA 07.2024 r.)
Bio Kaszka 5 Zbóż (BLISKA DATA DO KOŃCA 07.2024 r.)

10,19 zł

Cena regularna: 16,99 zł

Najniższa cena: 16,99 zł
szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Buraczkowe pierogi z mięsem 0
Buraczkowe pierogi z mięsem

BURACZKOWE PIEROGI Z MIĘSEM

Składniki na ciasto(na około 40 pierogów):

 Składniki na farsz:

  • 0,3 kg mięsa wołowego (pręga) z rosołu
  • 0,3 kg udźca indyczego z rosołu
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 1/2 szklanki bulionu
  • 1 nieduża cebula
  • pieprz, sól, majeranek 

Pozostałe składniki:

  • woda
  • sól himalajska
  • 2-3 łyżki masła
  • natka pietruszki

  
Przygotowanie:

  1. Na patelni z rozgrzanym masłem klarowanym smażymy drobno posiekaną cebulę, a kiedy zacznie się rumienić dodajemy zmielone mięso wraz z bulionem. Całość doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem, dokładnie mieszamy i pozostawiamy na małym ogniu jeszcze kilka chwil do uzyskania zwartej masy.
  2. Mleko lekko podgrzewamy, dodajemy olej i po chwili zdejmujemy z ognia. Lekko ciepły płyn łączmy z mąką, roztrzepanym jajkiem, solą i różdżkami smaku. Zagniatamy ciasto (przez około 8 minut) aż będzie gładkie i sprężyste. Zawijamy w folię i odstawiamy na około 30 minut (w temperaturze pokojowej).
  3. Ciasto wałkujemy na cienkie placki około 2-3 mm grubości (w razie potrzeby podsypujemy mąką). Następnie wycinamy z niego kółka, które lekko rozciągamy w ręku, a na środek wykładamy po 1 czubatej łyżeczce farszu, składamy na pół i zlepiamy brzegi. Gotowe pierogi układamy na suchej ściereczce.
  4. W szerokim, dużym garnku gotujemy wodę z solą. Do wrzącej wody wkładamy kilkanaście pierogów, po chwili zmniejszamy ogień, czekamy aż pierogi wypłyną i gotujemy je przez jeszcze około 2-3 minuty (w zależności od grubości ciasta). Pierogi wyławiamy łyżką cedzakową, układamy na talerz, polewamy odrobiną roztopionego masła i dekorujemy listkami pietruszki.

 

W przypadku gotowania dla najmłodszych zrezygnuj z polewania masłem oraz soli użytej w przepisie.

 

Buraczane pierogi z mięsem

 

Pierogi z mięsem

 

Pierogi z mięsem z burakiem liofilizowanym

 

Czerwone pierogi z mięsem

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium