
BURACZANE ROLADKI NALEŚNIKOWE Z DAKTYLOWYM SERKIEM
Przepis na piękne ślimaczki z naleśników z Bio Różdżką Smaku Burak
SKŁADNIKI:
|2 duże naleśniki|
- 1 jajko
- 50 ml mleka
- 50 ml wody gazowanej
- 80 g mąki pszennej
- 1 Bio Różdżka Smaku BURAK
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- 150 g serka śmietankowego puszystego
- 1 garść orzechów włoskich
- 6-8 suszonych daktyli
- Listki mięty do dekoracji
PRZYGOTOWANIE:
- Mleko, wodę, jajko i mąkę blendujemy na gładką masę, dodajemy Różdżkę Smaku, olej i ponownie miksujemy. Naleśniki smażymy na rozgranej patelni naleśnikowej po około 1 minucie z każdej strony.
- Daktyle oraz orzechy drobno siekamy i łączymy z serkiem śmietankowym.
- Naleśniki smarujemy bakaliową masą, zwijamy w rulon i kroimy na plasterki około 1,5 cm grubości. Ślimaczki wykładamy na półmisek i dekorujemy listkami mięty.