Kategorie przepisów
Bestsellery
Bio Baton Fela
Bio Baton Fela
6,66 zł 2,99 zł
szt.
Bio Baton Antek
Bio Baton Antek
6,66 zł 2,99 zł
szt.
Bio Baton Tosia
Bio Baton Tosia
6,99 zł 2,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
16,18 zł
szt.
Bio Kaszka z Samopszy
Bio Kaszka z Samopszy
17,13 zł 8,57 zł
szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż - NOWY, LEPSZY SKŁAD!
Bio Kaszka 5 Zbóż - NOWY, LEPSZY SKŁAD!
16,18 zł 11,33 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
16,18 zł
szt.
Bio Kaszka Orkiszowa
Bio Kaszka Orkiszowa
16,18 zł 14,56 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiano-Orkiszowo-Gryczana z Soczewicą
Bio Kaszka Owsiano-Orkiszowo-Gryczana z Soczewicą
19,04 zł 17,14 zł
szt.
Chmura tagów
Buraczane roladki naleśnikowe 0
Czarodziejskie Ślimaczki Z Burakiem

BURACZANE ROLADKI NALEŚNIKOWE Z DAKTYLOWYM SERKIEM

Przepis na piękne ślimaczki z naleśników z Bio Różdżką Smaku Burak

 

SKŁADNIKI:

|2 duże naleśniki|

  • 1 jajko
  • 50 ml mleka
  • 50 ml wody gazowanej
  • 80 g mąki pszennej
  • 1 Bio Różdżka Smaku BURAK
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 150 g serka śmietankowego puszystego
  • 1 garść orzechów włoskich
  • 6-8 suszonych daktyli
  • Listki mięty do dekoracji

PRZYGOTOWANIE:

  1. Mleko, wodę, jajko i mąkę blendujemy na gładką masę, dodajemy Różdżkę Smaku, olej i ponownie miksujemy. Naleśniki smażymy na rozgranej patelni naleśnikowej po około 1 minucie z każdej strony.
  2. Daktyle oraz orzechy drobno siekamy i łączymy z serkiem śmietankowym.
  3. Naleśniki smarujemy bakaliową masą, zwijamy w rulon i kroimy na plasterki około 1,5 cm grubości. Ślimaczki wykładamy na półmisek i dekorujemy listkami mięty.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium