Buraczane placuszki z Bio Kaszki Owsianej z łososiem
Składniki:
- 250 ml mleka lub napoju roślinnego
- 1 Bio Różdżka Smaku Burak
- 4 łyżki Bio Kaszki Owsianej
- 3/4 szklanki wody
- 1 jajko
- dwie łyżki ugotowanego łososia
- kropla oliwy z oliwek
Przygotowanie:
Wymieszaj BIO Kaszkę Owsianą i buraczaną Różdżkę Smaku z wodą i mlekiem, następnie wbij jajko i dodaj oliwę. Wymieszaj i odstaw na 5 minut. Przygotuj łososia na parze. Porozrywaj go na małe cząstki jednocześnie sprawdzając czy nie mają ości i dodaj do przygotowanego wcześniej ciasta. Tak przygotowane placuszki usmaż na patelni bez tłuszczu po 2 minuty z każdej strony. Podaj z domowym guacamole i świeżymi warzywami.
Justyna
A kiedy mleko?
HELPA
Razem z wodą :)