
BURACZANE PLACUSZKI Z KASZKI OWSIANEJ Z ŁOSOSIEM
Przepis na czerwone placuszki BLW z gotowanym łososiem.
Składniki:
1 jajko
około 4 łyżki BIO Kaszki Owsianej
około 3/4 szklanki wody
dwie łyżki ugotowanego łososia
kropla oliwy z oliwek
Przygotowanie:
Wymieszaj BIO Kaszkę Owsianą i Różdżkę Smaku burak z wodą, następnie wbij jajko i dodaj oliwę. Wymieszaj i odstaw na 5 minut.
Przygotuj łososia na parze. Porozrywaj go na małe cząstki jednocześnie sprawdzając czy nie mają ości i dodaj do przygotowanego wcześniej ciasta.
Tak przygotowane placuszki usmaż na patelni bez tłuszczu po 2 minuty z każdej strony.
Podaj z domowym guacamole i świeżymi warzywami.
Smacznego! 🤗