HELPA Sklep Producenta
Kategorie wpisów
Bestsellery
BIO Kaszka Błyskawiczna Kakao 35 g
BIO Kaszka Błyskawiczna Kakao 35 g

4,99 zł

szt.
Bio Kaszka Jaglana 200 g
Bio Kaszka Jaglana 200 g

14,44 zł

Cena regularna: 16,99 zł

Najniższa cena: 16,99 zł
szt.
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami 200 g
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami 200 g

19,99 zł

szt.
BIO Kaszka błyskawiczna cynamon 35 g
BIO Kaszka błyskawiczna cynamon 35 g

4,99 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiana 200 g
Bio Kaszka Owsiana 200 g

16,99 zł

szt.
Bio eksPandy Amarantus 100 g
Bio eksPandy Amarantus 100 g

13,99 zł

szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż 200 g
Bio Kaszka 5 Zbóż 200 g

16,99 zł

szt.
Bio Daktyle Sproszkowane 200 g
Bio Daktyle Sproszkowane 200 g

14,99 zł

szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Bułeczki z jabłkami 0
Bułeczki z jabłkami

Bułeczki z jabłkami

Składniki:

Nadzienie:

Przygotowanie:

Żółtka wymieszaj z daktylami, dodaj rozkruszone drożdże, mleko i masło. Zmiksuj na gładko. Wlej do mąki i zagnieć gładkie ciasto. Przykryj ściereczką i odstaw na 1-2 godziny do wyrastania (powinno podwoić swoją objętość). W międzyczasie zrób nadzienie z jabłek. Jabłka obierz i pokrój w kostkę. Włóż do rondelka, wlej odrobinę wody i duś, aż będą miękkie.  Na końcu dodaj cynamon i wymieszaj.

Odstaw aby wystygły.

Z wyrośniętego ciasta zrób  wałek i pokrój go na 5-6 równych części. Z każdej zrób placuszek, nałóż na niego porcję jabłek i zwiń w bułeczkę.  Bułeczki układaj w formie zostawiając między nimi kilkucentymetrowy odstępy. Przykryj folią spożywczą i odstaw do wyrastania na 60 minut. Piekarnik nagrzej do 180 C.  Wyrośnięte bułeczki  posmaruj białkiem. Wstaw do piekarnika i piecz około 25-30 minut.

 

Wskazówki:

Gdyby ciasto było zbyt klejące, podsyp je odrobiną mąki.  Zamiast jabłek możesz bułeczki nadziei wiśniami.

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium