Bułeczki z kaszki do święconki
Składniki na 6-7 zajączków:
- 120 g kefiru
- 1/4 szklanki Bio Kaszki 4 Zbóż
- 3/5 szklanki mąki orkiszowej lub pszennej
- 1 żółtko - białko zostaw do nasmarowania zajączków
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- 1-2 Bio Warzywna Różdżki Smaku Szpinak
- siemię lniane
- sól - pomijamy przygotowując danie dla najmłodszych
Przygotowanie:
Żółtko wymieszaj z mąką, kaszką, kefirem, szpinakiem, proszkiem i solą. Połącz do uzyskania jednolitego ciasta. Podziel je na 6-7 kawałków i każdy uformuj w owalnym kształcie. Nożyczkami natnij uszka. Wierzch zajączków posmaruj białkiem, posyp siemieniem i piecz ok. 25 min w 180 stopniach (góra-dol).