HELPA Sklep Producenta
Kategorie wpisów
Bestsellery
Batonik Truskawka 20 g
Batonik Truskawka 20 g

2,99 zł

szt.
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami 200 g
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami 200 g

19,99 zł

szt.
Batonik Piernikowy
Batonik Piernikowy

4,99 zł

szt.
Batonik Kakao 20 g
Batonik Kakao 20 g

2,99 zł

szt.
Bio Kaszka Jaglana 200 g
Bio Kaszka Jaglana 200 g

16,99 zł

szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż 200 g
Bio Manna Dawnych Zbóż 200 g

17,99 zł

szt.
Batonik Czarna Porzeczka 20 g
Batonik Czarna Porzeczka 20 g

2,99 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiana 200 g
Bio Kaszka Owsiana 200 g

16,99 zł

szt.
Bio Daktyle Sproszkowane 200 g
Bio Daktyle Sproszkowane 200 g

14,99 zł

szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Bułeczki z kaszki do święconki 0
Bułeczki z kaszki do święconki

Bułeczki z kaszki do święconki

Składniki na 6-7 zajączków:

  • 120 g kefiru
  • 1/4 szklanki Bio Kaszki 4 Zbóż
  • 3/5 szklanki mąki orkiszowej lub pszennej
  • 1 żółtko - białko zostaw do nasmarowania zajączków
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1-2 Bio Warzywna Różdżki Smaku Szpinak
  • siemię lniane
  • sól - pomijamy przygotowując danie dla najmłodszych

Przygotowanie:

Żółtko wymieszaj z mąką, kaszką, kefirem, szpinakiem, proszkiem i solą. Połącz do uzyskania jednolitego ciasta. Podziel je na 6-7 kawałków i każdy uformuj w owalnym kształcie. Nożyczkami natnij uszka. Wierzch zajączków posmaruj białkiem, posyp siemieniem i piecz ok. 25 min w 180 stopniach (góra-dol).

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium