
BUDYŃ JAGLANY Z MALINAMI
Na bazie naszej Kaszki Jaglanej lub Jaglano-Owsianej zrobisz pyszny deser!
Krem jaglany, inaczej mówiąc – budyń jaglany – to propozycja zarówno na śniadanie jak i podwieczorek. W towarzystwie sezonowych owoców, ale też mrożonych smakuje doskonale.
SKŁADNIKI:
- 500ml mleka (krowiego lub roślinnego)
- 5 łyżek Bio Kaszki Jaglanej lub Jaglano-Owsianej Czary Mamy
- 3 łyżki masła
- dowolne “słodziwo” do smaku
- owoce sezonowe/ mrożone
- Bio Różdżki Smaku
PRZYGOTOWANIE:
- Ugotuj kaszkę na wybranym mleku. Gdy lekko ostygnie dodaj masło i zblenduj na gładką masę. W razie potrzeby dodaj cukier, ksylitol lub inny dosładzacz.
- Wlej do miseczek/pucharków i wstaw do lodówki. Po schłodzeniu udekoruj owocami i dosyp owocowy pył z Różdżek Smaku.