PRZEPIS NA BROWNIE Z KASZY Z TRUSKAWKAMI I MIGDAŁAMI
SKŁADNIKI:
|blacha o wymiarach 26 x 21 cm|
- 3 łyżeczki Bio Łyżki Smaku Truskawka
- 2/3 szklanki Bio Manny Dawnych Zbóż
- 150 g masła
- 100 g gorzkiej czekolady
- 200 g mlecznej czekolady
- 1/2 szklanki cukru kokosowego
- 2 jajka
- 1 szklanka płatków migdałowych
- 1 szczypta soli himalajskiej
- olej kokosowy w sprayu
PRZYGOTOWANIE:
- Płatki migdałowe prażymy na suche patelni.
- Masło podgrzewamy w garnuszku i roztapiamy wraz z czekoladami i cukrem kokosowym. Po przestygnięciu miksujemy z jajkami, a następnie z suchą kaszą, szczyptą soli i 2 łyżeczkami Łyżki Smaku. Na koniec mieszamy z 3/4 szklanki płatków migdałowych.
- Masę przekładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 170 stopni (grzanie góra-dół) przez 20 minut. Gotowe ciasto posypujemy (przez małe sitko) pozostałą Łyżką Smaku i płatkami migdałowymi.