Kategorie przepisów
Bestsellery
Bio Kaszka Orkiszowa z Ciecierzycą - BLISKA DATA
Bio Kaszka Orkiszowa z Ciecierzycą - BLISKA DATA
19,04 zł 11,42 zł
szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku
19,04 zł
szt.
Bio Kulki Gryczano-Orkiszowe z Kakao
Bio Kulki Gryczano-Orkiszowe z Kakao
16,18 zł
szt.
Bio Kaszka 4 Zbóż
Bio Kaszka 4 Zbóż
17,13 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana - BLISKA DATA
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana - BLISKA DATA
16,18 zł 8,09 zł
szt.
Bio Baton Antek
Bio Baton Antek
6,66 zł
szt.
Bio Kulki Jaglano-Orkiszowe
Bio Kulki Jaglano-Orkiszowe
16,18 zł
szt.
Chmura tagów
Ciasto Czekoladowe Z Fasoli 0
Ciasto Czekoladowe Z Fasoli

Czekoladowe ciasto brownie z czerwonej fasoli i banana 

Ciasto z fasoli? Warto spróbować! 

Gdy nie wie się z czego zrobione jest to pyszne czekoladowe ciasto – prawie nie ma szans by to odgadnąć, bo fasola jest tu świetnie zakamuflowana. Miękkie, wilgotne i ciężkie, a do tego zdrowe – takie jest właśnie ciasto fasolowe.

Czego nam potrzeba na małą porcję? (lepiej zrobić małą za pierwszym razem, bo jednak nie wszystkim odpowiada jego specyficzny smak i konsystencja)

 

Produkty: 

  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 2 dojrzałe banany
  • pół tabliczki gorzkiej czekolady
  • łyżka kakao
  • 2 małe jajka
  • 3 łyżki kaszki jaglanej Czary Mamy
  • 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • ziarenka z jednej laski wanilii (opcjonalnie) 

Wykonanie:

  1. Czekoladę rozpuszczamy w łaźni wodnej.
  2. Fasolę płuczemy i odsączamy na sitku.
  3. Wszystkie składniki umieszczamy w misce i przy pomocy blendera miksujemy na gładką masę.
  4. Masę przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
  5. Ciasto pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 50-60 minut.
  6. Po upieczemy studzimy ciasto i kroimy dopiero zimne, ponieważ ciepłe może się rozpadać. Najlepiej smakuje z lodówki. Dobrze smakuje z dodatkiem domowego dżemu lub z polewą czekoladową…

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium