Ciasto czekoladowe z fasoli
Składniki:
- 1 puszka fasoli czerwonej
- 2 dojrzałe banany
- 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
- 1 łyżka kakao
- 2 małe jajka
- 3 łyżki Bio Kaszki Jaglanej
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- ziarenka z jednej laski wanilii (opcjonalnie)
Przygotowanie:
Czekoladę rozpuść w łaźni wodnej. Fasolę przepłucz i odsącz na sitku. Wszystkie składniki przełóż w misce i przy pomocy blendera zmiksuj na gładką masę. Masę przełóż do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 50-60 minut. Po upieczeniu odstaw ciasto do ostygnięcia. Dopiero zimne ciasto pokrój, ponieważ ciepłe może się rozpadać. Ciasto dobrze smakuje z dodatkiem domowego dżemu lub z polewą czekoladową.
Ola
Czy to brownie tak długo pieczemy? Nie za długo?
HELPA
Jest to podany orientacyjny czas pieczenia, można je piec również około 40 minut. :)