HELPA Sklep Producenta
Kategorie wpisów
Bestsellery
Batonik Truskawka 20 g
Batonik Truskawka 20 g

2,99 zł

szt.
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami 200 g
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami 200 g

19,99 zł

szt.
Bio Kaszka Jaglana 200 g
Bio Kaszka Jaglana 200 g

16,99 zł

szt.
BIO Kaszka Błyskawiczna Kakao 35 g
BIO Kaszka Błyskawiczna Kakao 35 g

4,99 zł

szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż 200 g
Bio Manna Dawnych Zbóż 200 g

17,99 zł

szt.
Batonik Kakao 20 g
Batonik Kakao 20 g

2,99 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiana 200 g
Bio Kaszka Owsiana 200 g

16,99 zł

szt.
Bio Daktyle Sproszkowane 200 g
Bio Daktyle Sproszkowane 200 g

14,99 zł

szt.
Batonik Czarna Porzeczka 20 g
Batonik Czarna Porzeczka 20 g

2,99 zł

szt.
Batonik Piernikowy
Batonik Piernikowy

3,99 zł

Cena regularna: 4,99 zł

Najniższa cena: 4,99 zł
szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Ciasto czekoladowe z fasoli 2
Ciasto Czekoladowe Z Fasoli

Ciasto czekoladowe z fasoli

Składniki:

  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 2 dojrzałe banany
  • 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 1 łyżka kakao
  • 2 małe jajka
  • 3 łyżki Bio Kaszki Jaglanej
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • ziarenka z jednej laski wanilii (opcjonalnie) 

Przygotowanie:

Czekoladę rozpuść w łaźni wodnej. Fasolę przepłucz i odsącz na sitku. Wszystkie składniki przełóż w misce i przy pomocy blendera zmiksuj na gładką masę. Masę przełóż do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 50-60 minut. Po upieczeniu odstaw ciasto do ostygnięcia. Dopiero zimne ciasto pokrój, ponieważ ciepłe może się rozpadać. Ciasto dobrze smakuje z dodatkiem domowego dżemu lub z polewą czekoladową.

Komentarze do wpisu (2)

13 listopada 2023

Czy to brownie tak długo pieczemy? Nie za długo?

8 grudnia 2023

Jest to podany orientacyjny czas pieczenia, można je piec również około 40 minut. :)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium