Wersje językowe
Kategorie wpisów
Bestsellery
BIO Łódeczki Kakao 130 g
BIO Łódeczki Kakao 130 g

16,99 zł

szt.
Batonik Truskawka
Batonik Truskawka

4,19 zł

szt.
Naklejka Back To School
Naklejka Back To School

7,99 zł

szt.
Suchy Prowiant Truskawka
Suchy Prowiant Truskawka

7,99 zł

szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż

17,99 zł

szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana

16,99 zł

szt.
Suchy Prowiant Borówka
Suchy Prowiant Borówka

7,99 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana

16,99 zł

szt.
BIO Łódeczki Cynamon 130 g
BIO Łódeczki Cynamon 130 g

16,99 zł

szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż
Bio Kaszka 5 Zbóż

16,99 zł

szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Ciasto czekoladowe z fasoli 2
Ciasto Czekoladowe Z Fasoli

Ciasto czekoladowe z fasoli

Składniki:

  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 2 dojrzałe banany
  • 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 1 łyżka kakao
  • 2 małe jajka
  • 3 łyżki Bio Kaszki Jaglanej
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • ziarenka z jednej laski wanilii (opcjonalnie) 

Przygotowanie:

Czekoladę rozpuść w łaźni wodnej. Fasolę przepłucz i odsącz na sitku. Wszystkie składniki przełóż w misce i przy pomocy blendera zmiksuj na gładką masę. Masę przełóż do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 50-60 minut. Po upieczeniu odstaw ciasto do ostygnięcia. Dopiero zimne ciasto pokrój, ponieważ ciepłe może się rozpadać. Ciasto dobrze smakuje z dodatkiem domowego dżemu lub z polewą czekoladową.

Komentarze do wpisu (2)

13 listopada 2023

Czy to brownie tak długo pieczemy? Nie za długo?

8 grudnia 2023

Jest to podany orientacyjny czas pieczenia, można je piec również około 40 minut. :)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium