Wersje językowe
Kategorie wpisów
Bestsellery
BIO Łódeczki Kakao 130 g
BIO Łódeczki Kakao 130 g

16,99 zł

szt.
Batonik Truskawka
Batonik Truskawka

4,19 zł

szt.
Naklejka Back To School
Naklejka Back To School

7,99 zł

szt.
Suchy Prowiant Truskawka
Suchy Prowiant Truskawka

7,99 zł

szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż

17,99 zł

szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana

16,99 zł

szt.
Suchy Prowiant Borówka
Suchy Prowiant Borówka

7,99 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana

16,99 zł

szt.
BIO Łódeczki Cynamon 130 g
BIO Łódeczki Cynamon 130 g

16,99 zł

szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż
Bio Kaszka 5 Zbóż

16,99 zł

szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Brownie z czerstwego chleba 0
Brownie z czerstwego chleba

Brownie z czerstwego chleba

Składniki:

Przygotowanie:

Pieczywo pokrój na mniejsze kawałki. Mleko lub napój roślinny przelej do większej miski. Wsyp pieczywo i zanurz je tak, by całe mogło nasiąknąć. Zostaw na 10 minut. W tym czasie w kąpieli wodnej rozpuść 100 g czekolady, dodaj do niej Bio Sok Wiśnia. Do masy chlebowej wysp daktyle sproszkowane lub cukier, pastę z nerkowców prażonych i kakao. Dobrze wymieszaj, a potem wbij jajka i wlej rozpuszczoną, przestudzoną lekko czekoladę. Całość zblednuj, by powstała gęsta, gładka, lepka masa. Przełóż ją do formy wysmarowanej delikatnie olejem. 

Piekarnik nagrzej do 175 stopni najlepiej z termoobiegiem i piecz brownie przez 40 minut.

Po delikatnym przestudzeniu polej je rozpuszczoną czekoladą i posyp Bio Grysem Liofilizowanym Kawałeczki Porzeczki. 

Pieczywo pokrój na mniejsze kawałki. Mleko lub napój roślinny przelej do większej miski. Wsyp pieczywo i zanurz je tak, by całe mogło nasiąknąć. Zostaw na 10 minut. W tym czasie w kąpieli wodnej rozpuść 100 g czekolady, dodaj do niej sok wiśniowy. Do masy chlebowej wysp suszone daktyle lub cukier, pastę z nerkowców i kakao. Dobrze wymieszaj, a potem wbij jajka i wlej rozpuszczoną, przestudzoną lekko czekoladę. Całość zblednuj, by powstała gęsta, gładka, lepka masa. Przełóż ją do formy wysmarowanej delikatnie olejem.

Piekarnik nagrzej do 175 stopni najlepiej z termoobiegiem i piecz brownie przez 40 minut. 

Po delikatnym przestudzeniu polej je rozpuszczoną czekoladą i posyp bio grysem liofilizowanym porzeczkowym.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium