
SKŁADNIKI:
- 1 opakowanie Kaszy Jaglano-Orkiszowej z Wanilią Burbońską
- 2 jajka
- 150 ml mleka krowiego lub roślinnego
- 1/3 szklanki cukru kokosowego
- 1/3 szklanki płynnego oleju kokosowego lub oleju roślinnego
- 1 łyżeczka sody
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 banany
- 2/3 szklanki borówek
- Bio Płatki Łatki na posypkę
- Oliwa z oliwek w spray’u
PRZYGOTOWANIE:
1. Wszystkie składniki (poza borówkami i płatkami) miksujemy krótko paluchem od blendera do uzyskania masy o jednolitej konsystencji. Następnie dodajemy borówki i mieszamy łyżką.
2. W formie na muffinki układamy papilotki, spryskujemy ich wnętrze niewielką ilością oliwy z oliwek, a następnie wypełniamy je masą pozostawiając około 1 cm wysokości wolnej przestrzeni. Babeczki posypujemy obficie Płatkami Łatkami i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzanie góra-dół). Babeczki pieczemy przez około 18-20 min.