Babeczki z kaszki ze śliwkami
Składniki:
- 1,5 szklanki Bio Kaszki Jaglanej
- 1 szklanka Bio Kaszki Owsiano-Jaglano-Gryczanej
- 3 łyżki kakao
- 1/2 szklanki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 1/4 szklanki oleju roślinnego + odrobina oleju do wysmarowania formy
- 1 szklanka mleka lub napoju roślinnego
- śliwki lub inne świeże owoce
- Bio eksPandy Proso do posypania
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 185 stopni. Wysmaruj foremki na muffiny olejem. W mniejszej misce wymieszaj mokre składniki: jajka, mleko i olej. W większej misce wymieszaj kaszki, proszek do pieczenia, kakao i cukier. Połącz mokre składniki z suchymi tak, aby ciasto było w miarę gładkie. Przełóż masę do foremek, na wierzch połóż pokrojone w śliwki. Posyp ekspandowanym prosem. Babeczki włóż do rozgrzanego piekarnika. Piecz przez około 25 minut, aż się zarumienią.