Miękkie babeczki z kaszki owsianej
Składniki:
- 1 opakowanie Bio Kaszki Owsianej
- 1 miękka gruszka
- 1 słodkie jabłko
- 1 jajko
- 1⁄2 szklanki napoju roślinnego lub mleka krowiego
- 1⁄2 szklanki oleju rzepakowego
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- Bio eksPandy Komosa lub inne ekspandowane zboże
Przygotowanie:
Owoce obierz i usuń gniazda nasienne. Pokrój na mniejsze kawałki, a następnie zblenduj na papkę. Przelej do miski. Dodaj jajko, olej, mleko i dokładnie wymieszaj. Wsyp kaszkę, proszek do pieczenia i ponownie wymieszaj. Przelej ciasto do foremek, napełniając każdą do 3⁄4 wysokości. Posyp ekspandowaną komosą. Wstaw foremki na środkowy poziom nagrzanego do 200 st piekarnika i piecz 20 minut, a następnie pozostaw do ostygnięcia.