Kategorie przepisów
Bestsellery
Bio Kaszka Orkiszowa z Ciecierzycą
Bio Kaszka Orkiszowa z Ciecierzycą
19,04 zł 13,33 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiano-Orkiszowo-Gryczana z Soczewicą
Bio Kaszka Owsiano-Orkiszowo-Gryczana z Soczewicą
19,04 zł 13,33 zł
szt.
Bio Kaszka Orkiszowo-Owsiana z Kakao i Daktylami
Bio Kaszka Orkiszowo-Owsiana z Kakao i Daktylami
19,04 zł 13,33 zł
szt.
Bio Kulki Gryczano-Orkiszowe z Kakao
Bio Kulki Gryczano-Orkiszowe z Kakao
16,18 zł 10,47 zł
szt.
Bio Kółeczka Gryczano-Jaglano-Amarantusowe
Bio Kółeczka Gryczano-Jaglano-Amarantusowe
16,18 zł 12,37 zł
szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku
19,04 zł 18,09 zł
szt.
Bio Kulki Jaglano-Orkiszowe
Bio Kulki Jaglano-Orkiszowe
16,18 zł 10,47 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana
16,18 zł 13,32 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
16,18 zł 13,32 zł
szt.
Bio Kuleczki Gryczano-Jaglano-Owsiane
Bio Kuleczki Gryczano-Jaglano-Owsiane
16,18 zł 12,37 zł
szt.
Bio Baton Fela
Bio Baton Fela
6,66 zł
szt.
Chmura tagów
Przepis na sernik czekoladowy na herbatnikach i z Suchym Prowiantem 0
Sernik Czekoladowy Z Suchym Prowiantem

PRZEPIS NA SERNIK CZEKOLADOWY NA HERBATNIKACH I Z SUCHYM PROWIANTEM

Składniki na spód:

  • 80 g orzechów włoskich 
  • 120 g herbatników kakaowych
  • 80 g masła 

 

  1. Ciasteczka, orzechy oraz masło wkładamy do malaksera i miksujemy do otrzymania masy o konsystencji mokrego piasku.
  2. Na dno tortownicy (o średnicy 23 cm) wysypujemy masę ciasteczkową, wklepujemy w dno formy i wkładamy do zamrażalnika na 15 minut.

 

Składniki na masę serową:

(Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej)

  • 1 szklanka cukru trzcinowego
  • 6 jajek
  • 1 kg sera twarogowego (z wiaderka)
  • 100 g roztopionego masła
  • 2 łyżeczki ekstraktu naturalnego z wanilii
  • 80 g budyniu czekoladowego w proszku
  • 2 łyżki kakao

 

  1. Jaja ucieramy z cukrem i ekstraktem z wanilii, następnie dodajemy ser, masło, budyń i kakao. Wszystkie składniki miksujemy aż się połączą. Nie mieszamy zbyt długo, żeby nie napowietrzyć sera. Masę serową wylewamy na schłodzony spód i wyrównujemy.
  2. Na dno piekarnika stawiamy naczynie do zapiekania z wodą. Sernik pieczemy w temperaturze 160ºC przez około 70 minut (grzanie góra-dół). Studzimy w lekko uchylonym piekarniku, a następnie wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc.

 

Składniki na wierzch:

 

  1. Śmietankę doprowadzamy do wrzenia, następnie zdejmujemy z palnika, wrzucamy posiekaną czekoladę i po upływie około 3 minut mieszamy aż do uzyskania gładkiego sosu czekoladowego, którym pokrywamy wierzch osuszonego ręcznikiem papierowym sernika. Po upływie kilku minut wierzch sernika obsypujemy pokruszonym Suchym Prowianetem.

Sernik Czekoladowy

Sernik Czekoladowy Z owocami

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium