Blog
Bestsellery
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
11,99 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana
11,99 zł
szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku
14,99 zł
szt.
Bio Kulka Jaglano-Orkiszowa
Bio Kulka Jaglano-Orkiszowa
11,99 zł
szt.
Skrzynia NO WASTE
Skrzynia NO WASTE
59,95 zł 29,00 zł
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż
12,99 zł
szt.
Bio Kaszka z Amarantusa
Bio Kaszka z Amarantusa
12,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
11,99 zł
szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż
Bio Kaszka 5 Zbóż
11,99 zł
szt.
Bio Kaszka z Komosy Ryżowej i Prosa
Bio Kaszka z Komosy Ryżowej i Prosa
12,99 zł
szt.
Chmura tagów
Przepis na sernik czekoladowy na herbatnikach i z Suchym Prowiantem 0
Sernik Czekoladowy Z Suchym Prowiantem

PRZEPIS NA SERNIK CZEKOLADOWY NA HERBATNIKACH I Z SUCHYM PROWIANTEM

Składniki na spód:

  • 80 g orzechów włoskich 
  • 120 g herbatników kakaowych
  • 80 g masła 

 

  1. Ciasteczka, orzechy oraz masło wkładamy do malaksera i miksujemy do otrzymania masy o konsystencji mokrego piasku.
  2. Na dno tortownicy (o średnicy 23 cm) wysypujemy masę ciasteczkową, wklepujemy w dno formy i wkładamy do zamrażalnika na 15 minut.

 

Składniki na masę serową:

(Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej)

  • 1 szklanka cukru trzcinowego
  • 6 jajek
  • 1 kg sera twarogowego (z wiaderka)
  • 100 g roztopionego masła
  • 2 łyżeczki ekstraktu naturalnego z wanilii
  • 80 g budyniu czekoladowego w proszku
  • 2 łyżki kakao

 

  1. Jaja ucieramy z cukrem i ekstraktem z wanilii, następnie dodajemy ser, masło, budyń i kakao. Wszystkie składniki miksujemy aż się połączą. Nie mieszamy zbyt długo, żeby nie napowietrzyć sera. Masę serową wylewamy na schłodzony spód i wyrównujemy.
  2. Na dno piekarnika stawiamy naczynie do zapiekania z wodą. Sernik pieczemy w temperaturze 160ºC przez około 70 minut (grzanie góra-dół). Studzimy w lekko uchylonym piekarniku, a następnie wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc.

 

Składniki na wierzch:

 

  1. Śmietankę doprowadzamy do wrzenia, następnie zdejmujemy z palnika, wrzucamy posiekaną czekoladę i po upływie około 3 minut mieszamy aż do uzyskania gładkiego sosu czekoladowego, którym pokrywamy wierzch osuszonego ręcznikiem papierowym sernika. Po upływie kilku minut wierzch sernika obsypujemy pokruszonym Suchym Prowianetem.

Sernik Czekoladowy

Sernik Czekoladowy Z owocami

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl