Wersje językowe
Kategorie wpisów
Bestsellery
Bio Kaszka Jaglano-Orkiszowa z Wanilią Burbońską (bliska data do końca 08.2024)
Bio Kaszka Jaglano-Orkiszowa z Wanilią Burbońską (bliska data do końca 08.2024)

12,00 zł

Cena regularna: 19,99 zł

Najniższa cena: 12,00 zł
szt.
Batonik Truskawka
Batonik Truskawka

4,19 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana

16,99 zł

szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż

17,99 zł

szt.
Bio Kaszka Jaglano-Owsiana
Bio Kaszka Jaglano-Owsiana

16,99 zł

szt.
Bio Kaszka 4 Zbóż
Bio Kaszka 4 Zbóż

17,99 zł

szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż
Bio Kaszka 5 Zbóż

16,99 zł

szt.
Batonik Kakao
Batonik Kakao

4,99 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiano-Gryczana z Karobem i Cynamonem Cejlońskim (bliska data do końca 08.2024)
Bio Kaszka Owsiano-Gryczana z Karobem i Cynamonem Cejlońskim (bliska data do końca 08.2024)

12,00 zł

Cena regularna: 19,99 zł

Najniższa cena: 19,99 zł
szt.
Batonik Czarna Porzeczka
Batonik Czarna Porzeczka

4,19 zł

szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana

16,99 zł

szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku

19,99 zł

szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Placki z komosą ryżową 0
Przepis na placki z komosą ryżową

Placki z komosą ryżową

 

SKŁADNIKI na placki z komosą ryżową:

  • ×  1 jajko

  • ×  1/3 szklanki mąki owsianej

  • ×  3 łyżki śmietany 12%

  • ×  1 garstka natki pietruszki

  • ×  1/2 niedużej cukinii

  • ×  1/2 czerwonej cebuli

  • ×  2/3 szklanki Bio Ekspandy Komosa

  • ×  sól himalajska, świeżo mielony pieprz

POZOSTAŁE SKŁADNIKI:

  • ×  olej do smażenia

  • ×  3 łyżki śmietany 12% lub jogurtu naturalnego

  • ×  natka pietruszki i kwiaty nasturcji do dekoracji

 

 

PRZYGOTOWANIE placki z komosą ryżową:

  1. Cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach, solimy i pozostawiamy na około 15 min aż puści sok. Po upływie tego czasu dokładnie ją odciskamy i przekładamy do suchej miski, do której dokładamy, pokrojoną w drobną kosteczkę czerwoną cebulę i posikaną natkę pietruszki.
  2. Mąkę, jajko oraz śmietanę miksujemy. Ciasto o jednolitej konsystencji mieszamy łyżką z komosą, doprawiamy pieprzem, a następnie z przygotowanymi warzywami.
  3. Placuszki smażymy na rozgrzanym oleju, z obydwu stron, aż osiągną złocisty kolor (po około 2-3 min z każdej strony). Gotowe placki wykładamy na ręcznik papierowy. Podajemy z kwaśną śmietaną lub jogurtem naturalnym oraz dekorujemy natką pietruszki i kwiatami nasturcji.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium