Wersje językowe
Kategorie wpisów
Bestsellery
Bio Kaszka 5 Zbóż - NOWY, LEPSZY SKŁAD!
Bio Kaszka 5 Zbóż - NOWY, LEPSZY SKŁAD!

11,33 zł

Cena regularna: 16,18 zł

Najniższa cena: 16,18 zł
szt.
Bio Chrupki Kukurydziane z Soczewicą
Bio Chrupki Kukurydziane z Soczewicą

3,99 zł

Cena regularna: 6,99 zł

Najniższa cena: 3,99 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiano - Jaglano - Gryczana
Bio Kaszka Owsiano - Jaglano - Gryczana

13,75 zł

Cena regularna: 16,18 zł

Najniższa cena: 8,09 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana

16,18 zł

szt.
Bio Kaszka Orkiszowa z Ciecierzycą
Bio Kaszka Orkiszowa z Ciecierzycą

16,18 zł

Cena regularna: 19,04 zł

Najniższa cena: 11,42 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana

16,18 zł

szt.
Bio Warzywne Różdżki Smaku
Bio Warzywne Różdżki Smaku

17,13 zł

szt.
Bio Tropikalne Różdżki Smaku
Bio Tropikalne Różdżki Smaku

15,23 zł

Cena regularna: 19,04 zł

Najniższa cena: 16,18 zł
szt.
Bio Suchy Prowiant Truskawka
Bio Suchy Prowiant Truskawka

14,54 zł

Cena regularna: 18,18 zł

Najniższa cena: 15,45 zł
szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż

17,13 zł

szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Placki z komosą ryżową 0
Przepis na placki z komosą ryżową

Placki z komosą ryżową

 

SKŁADNIKI na placki z komosą ryżową:

  • ×  1 jajko

  • ×  1/3 szklanki mąki owsianej

  • ×  3 łyżki śmietany 12%

  • ×  1 garstka natki pietruszki

  • ×  1/2 niedużej cukinii

  • ×  1/2 czerwonej cebuli

  • ×  2/3 szklanki Bio Ekspandy Komosa

  • ×  sól himalajska, świeżo mielony pieprz

POZOSTAŁE SKŁADNIKI:

  • ×  olej do smażenia

  • ×  3 łyżki śmietany 12% lub jogurtu naturalnego

  • ×  natka pietruszki i kwiaty nasturcji do dekoracji

 

 

PRZYGOTOWANIE placki z komosą ryżową:

  1. Cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach, solimy i pozostawiamy na około 15 min aż puści sok. Po upływie tego czasu dokładnie ją odciskamy i przekładamy do suchej miski, do której dokładamy, pokrojoną w drobną kosteczkę czerwoną cebulę i posikaną natkę pietruszki.
  2. Mąkę, jajko oraz śmietanę miksujemy. Ciasto o jednolitej konsystencji mieszamy łyżką z komosą, doprawiamy pieprzem, a następnie z przygotowanymi warzywami.
  3. Placuszki smażymy na rozgrzanym oleju, z obydwu stron, aż osiągną złocisty kolor (po około 2-3 min z każdej strony). Gotowe placki wykładamy na ręcznik papierowy. Podajemy z kwaśną śmietaną lub jogurtem naturalnym oraz dekorujemy natką pietruszki i kwiatami nasturcji.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium