Blog
Bestsellery
Skrzynia NO WASTE
Skrzynia NO WASTE
71,94 zł 35,00 zł
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku
14,99 zł
szt.
Bio Kulka Jaglano-Orkiszowa
Bio Kulka Jaglano-Orkiszowa
11,99 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana
11,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
11,99 zł
szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż
12,99 zł
szt.
Suchy Prowiant Truskawka
Suchy Prowiant Truskawka
10,99 zł
szt.
Bio Piciu Czerwone
Bio Piciu Czerwone
6,99 zł 4,89 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
11,99 zł
szt.
Bio Baton Fela
Bio Baton Fela
6,99 zł
szt.
Chmura tagów
Napoleonka z budyniem na krakersach - bez pieczenia 0
Napoleonka z budyniem na krakersach - bez pieczenia

NAPOLEONKA NA KRAKERSACH BEZ PIECZENIA

Przepis na napoleonkę z biszkoptami i budyniem – bez pieczenia!

 

Składniki:

  • Litr mleka
  • 200 g masła
  • Szklanka mąki pszennej
  • Szklanka cukru
  • 1 paczka budyniu waniliowego
  • Łyżeczka aromatu waniliowego
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • Paczka krakersów
  • Paczka biszkoptów

Do dekoracji:

Przygotowanie:

Przygotuj blachę do ciasta – możesz ją wyłożyć folią spożywczą lub papierem do pieczenia. Wyłóż na dnie blachy krakersy (jeden przy drugim).

Następnie przygotuj dwa garnki. W jednym podgrzej na małym gazie mleko, w drugim rozpuść masło z cukrem. Do garnka z masłem i cukrem dodaj pozostałe składniki: mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, budyń waniliowy, aromat i połącz ze sobą. Następnie, do masy dolej gorące mleko i wymieszaj. Masa powinna zgęstnieć i finalnie uzyskać gęstą budyniową konsystencję.

Powstałą masę przelej na blaszkę tak, aby pokryła krakersy. Potem ułóż biszkopty i udekoruj je BIO Różdżką Smaku Śliwka i eksPandami Amarantus.

Ciasto zostaw do wystygnięcia, a następnie włóż na 1-2 h do lodówki, dzięki czemu będzie się dobrze kroić.

Smacznego!

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl