
Przepis na domową granolę z kolorowymi dodatkami
SKŁADNIKI:
- 1 szklanka płatków owsianych
- 1/2 szklanki PŁATKI - ŁATKI JAGLANO – GRYCZANE
- 1/2 szklanki BIO eksPANDY Komosa
- 1/2 szklanki BIO eksPANDY Amarantus
- 1/3 szklanki sezamu
- 1/2 szklanki pestek słonecznika
- 1/2 szklanki pestek dyni
- 1/2 szklanki orzechów laskowych
- 4-5 łyżek miodu płynnego*
- 2 łyżki oleju kokosowego
- Bio Suchy Prowiant i Bio Różdżki Smaku do wykończenia
PRZYGOTOWANIE:
- Do miski wsypujemy płatki, nasiona, orzechy i ekspandy. Całość mieszamy z płynnym miodem i olejem kokosowym.
- Rozkładamy równomiernie na blasze (z wyposażenia piekarnika) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni (grzanie góra-dół) przez około 25-30 minut, aż ładnie się zarumieni.
- Granolę należy przemieszać co około 6-8 minut.