Bestsellery
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż
12,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
11,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
11,99 zł
szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż
Bio Kaszka 5 Zbóż
11,99 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana
11,99 zł
szt.
Bio Kaszka 4 Zbóż
Bio Kaszka 4 Zbóż
12,99 zł
szt.
Bio Kaszka z Komosy Ryżowej i Prosa
Bio Kaszka z Komosy Ryżowej i Prosa
12,99 zł
szt.
Łyżka Smaku Dynia, Brzoskwinia
Łyżka Smaku Dynia, Brzoskwinia
20,99 zł
szt.
Łyżka Smaku Malina
Łyżka Smaku Malina
19,99 zł
szt.
Promocje
Kameleon 1 + 1 GRATIS
Kameleon 1 + 1 GRATIS
49,98 zł 24,99 zł
szt.
Skrzynia Różdżek Smaku
Skrzynia Różdżek Smaku
40,97 zł 19,99 zł
szt.

Bio Kaszka 5 Zbóż

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 11,99 zł 11.99
zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy
ilość szt.
Zyskujesz 1 pkt [?]
dodaj do przechowalni

Opis

Bio Kaszka 5 Zbóż Czary Mamy

Kaszka dla prawdziwych łasuchów. Daje olbrzymi zastrzyk energii oraz substancji odżywczych z pięciu polskich zbóż.


 

Kaszki CZARY MAMY to produkty dla całej rodziny. Naturalne zboża zawarte w ich składzie, starannie wyselekcjonowane i odpowiednio rozdrobnione, wymagają zaledwie 2-3 minut gotowania. Dzięki naszym staraniom otrzymaliśmy produkt idealny- szybki w przygotowaniu lecz zarazem zachowujący wartości odżywcze.

Nasze kaszki polecamy rodzinom szukającym naturalnej żywności, która jest jednocześnie wygodna i szybka w przygotowaniu. Dzięki kaszce CZARY MAMY każda mama może stać się czarodziejką, w trzy minuty tworząc posiłek pełen wartości odżywczych i smaku.


 

Kaszka nie jest produktem specjalnego przeznaczenia żywieniowego.


 

Orkisz

Orkisz to dawny gatunek pszenicy, znany już w starożytności. Rzymianie uznawali go za pokarm dający siłę, dlatego spożywali go gladiatorzy i uczestnicy igrzysk. Obecnie panuje moda na orkisz, jego produkty cieszą się dużą popularnością i przypisywane są im liczne właściwości lecznicze. Uprawiany jest jednak na małą skalę, głównie w gospodarstwach ekologicznych. Zawiera więcej białka, kwasów tłuszczowych nienasyconych, witamin oraz składników mineralnych niż pszenica zwyczajna. Jest przy tym lekkostrawny i łatwo przyswajalny. Gluten orkiszowy jest także lepiej niż pszenny tolerowany przez nasz organizm.

Owies

Owies zaczęto uprawiać stosunkowo późno, około 2 tys. lat temu. Początkowo był chwastem w pszenicy i jęczmieniu. Obecnie jest jednym z najpopularniejszych zbóż – uprawiany zarówno w Europie, Ameryce Północnej oraz Azji Zachodniej. Niestety sektor spożywczy zagospodarowuje zaledwie 5% światowych zbiorów. Wartość odżywcza i energetyczna owsa jest stosunkowo duża – zawiera sporo białka, 2-3 razy więcej dobrych tłuszczów niż inne zboża oraz witaminy z grupy B. Znany jest ze swoich właściwości wzmacniających i regenerujących organizm. Na uwagę zasługuje również najwyższa wśród kasz zawartość błonnika rozpuszczalnego –-glukanu, regulującego pracę jelit.

Jęczmień

Pochodzi z Bliskiego Wschodu, gdzie znany był już w okresie neolitu. Jest najpopularniejszą kaszą wykorzystywaną w polskich domach. Jęczmień zawiera spore ilości witamin B1, B2, B6, C oraz kwasu foliowego. Jego ziarna zawierają stosunkowo niewiele glutenu w porównaniu z pszenicą i żytem, co jest dobrą wiadomością dla osób eliminujących to białko w diecie. Podobnie jak owies zawiera znaczące ilości β-glukanu, błonnika rozpuszczalnego poprawiającego pracę jelit.

Gryka

Grykę uprawiano najpierw w Azji, głównie w Chinach, a początek jej zasiewu szacujemy na przełom V i VI w. n.e. Gryka należy do zbóż rzekomych, czyli nie jest zbożem, lecz rośliną. W ostatnich czasach, pomimo niewielkich wymagań glebowych, gryka uprawiano bardzo rzadko. Dziś jednak przeżywa renesans ze względu na coraz częściej stwierdzane alergie pokarmowe, w tym nietolerancję glutenu. Gryka to źródło cennych związków biologicznie czynnych oraz substancji aktywnych. Białko zawarte w ziarniakach gryki jest bogate w unikatowe aminokwasy – lizynę i metioninę, których nasz organizm sam nie wytwarza.

Żyto

Żyto zwyczajne pochodzi z Azji Mniejszej, ale uprawiane jest głównie w Europie: północno-wschodniej, wschodniej i środkowej. Polska zajmuje drugie miejsce w jego światowej produkcji. Żyto to najbardziej odporne zboże – można je uprawiać na wszystkich rodzajach gleb, a jej jakość nie wpływa znacząco na plony. Zawiera gluten, jednak mniej niż pszenica.


 

Bio Kaszka 5 Zbóż Czary Mamy

Skład: pełnoziarnista kaszka manna orkiszowa ekologiczna (20%), kaszka owsiana ekologiczna (20%), kaszka gryczana ekologiczna (20%), kaszka jęczmienna ekologiczna (20%), kaszka żytnia ekologiczna (20%).

Waga: 200g

Wartość odżywcza na 100g suchego produktu:

Wartość energetyczna 1550kJ/367kcal
Tłuszcz 4g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1g
Węglowodany 67g
w tym cukry 2g
Błonnik 10g
Białko 13g
Sól 0g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Zobacz jak przygotować Kaszkę Czary Mamy z Owocami

 

Sposób przygotowania Kaszki Czary Mamy
 
1. Przygotuj w naczyniu do gotowania 200 ml wody lub mleka.
 
2. Wsyp powoli dwie łyżki Kaszki Czary Mamy.
 
3. Doprowadź do wrzenia cały czas mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji i gotuj 2-3 minuty.
 
4. Aby wyczarować owocową Kaszkę Czary Mamy dodaj Różdżkę lub Łyżkę Smaku Czary Mamy do gotowej kaszki.

Dane produktu

Najlepiej spożyć przed końcem 02.2020
Skład pełnoziarnista kaszka manna orkiszowa ekologiczna (20%), kaszka owsiana ekologiczna (20%), kaszka gryczana ekologiczna (20%), kaszka jęczmienna ekologiczna (20%), kaszka żytnia ekologiczna (20%)
Alergeny gluten
Bezmleczna TAK
Cukier dodany NIE
Waga 200 g

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (2)

7 marca 2018

Bardzo smaczna mój syn ją uwielbia i je codziennie Polecam

28 maja 2019

Kaszka wszystko w jednym. Bogactwo kasz bardziej intensywnych złagodzone smakiem kaszki manny i owsianej idealnie pasuje na zdrowe śniadanie (i kolację).

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl