Blog
Bestsellery
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana
11,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
11,99 zł
szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż
Bio Kaszka 5 Zbóż
11,99 zł
szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż
12,99 zł
szt.
Kameleon
Kameleon
24,99 zł
szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku
14,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
11,99 zł
szt.
Płatki - Łatki Jaglano - Gryczane
Płatki - Łatki Jaglano - Gryczane
6,99 zł
szt.
Bio Kaszka 4 Zbóż  - Krótka Data
Bio Kaszka 4 Zbóż - Krótka Data
12,99 zł 7,79 zł
szt.
Bio Kaszka  z Samopszy
Bio Kaszka z Samopszy
12,99 zł
szt.
Bio eksPandy Amarantus
Bio eksPandy Amarantus
6,99 zł
szt.
Chmura tagów
Jagodowy Serniczek Z Egzotyczną Nutą 0
Jagodowy Serniczek Z Egzotyczną Nutą

SKŁADNIKI na tortownicę 25 cm:

  • 350 g twarogu śmietankowego 
    150 g mascarpone
  • 180 g cukru pudru
  • 500 ml śmietany 36%
  • 20 g żelatyny w proszku
  • 200 ml puree mango z puszki, 2 łyżeczki żelatyny
  • 4 łyżki ŁYŻKI SMAKU JAGODA
  • 1/2 owocu grantu
  • listki mięty

 

PRZYGOTOWANIE:

  1. Twaróg, mascarpone, cukier puder, 100 ml śmietany oraz Łyżkę Smaku umieszczamy w dużej misie i miksujemy na gładko paluchem blendera.
  2. Pozostałą część śmietany (400 ml) ubijamy na sztywno.
  3. Przygotowujemy żelatynę. Do małej miseczki wsypujemy proszek, zalewamy go ok. 100 ml zimnej wody i zostawiamy do napęcznienia. Następnie wstawiamy miseczkę do garnka z ciepłą wodą i mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia żelatyny.
  4. Bezpośrednio po rozpuszczeniu, żelatynę wlewamy do masy serowej cały czas miksując.
  5. Masę serową łączymy z masą śmietanową (miksujemy ją bardzo krótko – tylko do połączenia składników). Całość przelewamy do tortownicy 25 cm lub małych pucharków. Jeśli wykonujemy sernik w tortownicy, to warto wcześniej przygotować ulubiony spód, np. z kruszonych ciastek lub wafelków z masłem tudzież kruchego ciasta czy biszkoptów. Sernik wkładamy do lodówki.
  6. Przygotowujemy mus z mango. Żelatynę zalewamy zimną wodą do przykrycia (ok 4 łyżki wody) i zostawiamy do napęcznienia na ok 10 minut. Mus z mango zagotowujemy w garnuszki, po czym zdejmujemy z kuchenki i mieszamy do rozpuszczenia z napęczniałą żelatyną (nie gotujemy). Następnie studzimy, a gdy mus zacznie powoli tężeć wylewamy go na schłodzoną masę serową i ponownie wkładamy do lodówki na kilka godzin. Sernik dekorujemy wyłuskanymi ziarenkami granatu oraz listkami mięty.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl