Blog
Bestsellery
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
11,99 zł 9,59 zł
szt.
Bio Warzywne Różdżki Smaku
Bio Warzywne Różdżki Smaku
12,99 zł 9,09 zł
szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż
12,99 zł 9,59 zł
szt.
Łyżka Smaku Malina
Łyżka Smaku Malina
19,99 zł 13,99 zł
szt.
Łyżka Smaku Truskawka, Burak, Jeżyna
Łyżka Smaku Truskawka, Burak, Jeżyna
18,99 zł 11,39 zł
szt.
Łyżka Smaku Truskawka
Łyżka Smaku Truskawka
17,99 zł 12,59 zł
szt.
Łyżka Smaku Dynia, Brzoskwinia
Łyżka Smaku Dynia, Brzoskwinia
20,99 zł 14,69 zł
szt.
Łyżka Smaku Owoce leśne
Łyżka Smaku Owoce leśne
18,99 zł 13,29 zł
szt.
Bio Puder Jabłkowy
Bio Puder Jabłkowy
17,99 zł 10,79 zł
szt.
Łyżka Smaku Jagoda
Łyżka Smaku Jagoda
18,99 zł 13,29 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana
11,99 zł
szt.
Chmura tagów
Sernik Czekoladowy Z Suchym Prowiantem 0
Sernik Czekoladowy Z Suchym Prowiantem

 

SKŁADNIKI SPÓD:

  • 80 g orzechów włoskich 
  • 120 g herbatników kakaowych
  • 80 g masła

 

  1. Ciasteczka, orzechy oraz masło wkładamy do malaksera i miksujemy do otrzymania masy o konsystencji mokrego piasku.
  2. Na dno tortownicy (o średnicy 23 cm) wysypujemy masę ciasteczkową, wklepujemy w dno formy i wkładamy do zamrażalnika na 15 minut.

SKŁADNIKI NA MASĘ SEROWĄ:

(Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej)

  • 1 szklanka cukru trzcinowego
  • 6 jajek
  • 1 kg sera twarogowego (z wiaderka)
  • 100 g roztopionego masła
  • 2 łyżeczki ekstraktu naturalnego z wanilii
  • 80 g budyniu czekoladowego w proszku
  • 2 łyżki kakao

 

  1. Jaja ucieramy z cukrem i ekstraktem z wanilii, następnie dodajemy ser, masło, budyń i kakao. Wszystkie składniki miksujemy aż się połączą. Nie mieszamy zbyt długo, żeby nie napowietrzyć sera. Masę serową wylewamy na schłodzony spód i wyrównujemy.
  2. Na dno piekarnika stawiamy naczynie do zapiekania z wodą. Sernik pieczemy w temperaturze 160ºC przez około 70 minut (grzanie góra-dół). Studzimy w lekko uchylonym piekarniku, a następnie wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc.

SKŁADNIKI NA WIERZCH:

 

  1. Śmietankę doprowadzamy do wrzenia, następnie zdejmujemy z palnika, wrzucamy posiekaną czekoladę i po upływie około 3 minut mieszamy aż do uzyskania gładkiego sosu czekoladowego, którym pokrywamy wierzch osuszonego ręcznikiem papierowym sernika. Po upływie kilku minut wierzch sernika obsypujemy pokruszonym Suchym Prowianetem.

Sernik Czekoladowy

Sernik Czekoladowy Z owocami

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl