Blog
Bestsellery
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku
14,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
11,99 zł
szt.
Płatki - Łatki Jaglano - Gryczane
Płatki - Łatki Jaglano - Gryczane
6,99 zł
szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż
12,99 zł
szt.
Kameleon
Kameleon
24,99 zł 12,49 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana
11,99 zł
szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż
Bio Kaszka 5 Zbóż
11,99 zł
szt.
Bio Kaszka  z Samopszy
Bio Kaszka z Samopszy
12,99 zł
szt.
Suchy Prowiant Mix z Jabłkiem
Suchy Prowiant Mix z Jabłkiem
10,99 zł
Chmura tagów
Sernik Czekoladowy Z Suchym Prowiantem 0
Sernik Czekoladowy Z Suchym Prowiantem

 

SKŁADNIKI SPÓD:

  • 80 g orzechów włoskich 
  • 120 g herbatników kakaowych
  • 80 g masła

 

  1. Ciasteczka, orzechy oraz masło wkładamy do malaksera i miksujemy do otrzymania masy o konsystencji mokrego piasku.
  2. Na dno tortownicy (o średnicy 23 cm) wysypujemy masę ciasteczkową, wklepujemy w dno formy i wkładamy do zamrażalnika na 15 minut.

SKŁADNIKI NA MASĘ SEROWĄ:

(Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej)

  • 1 szklanka cukru trzcinowego
  • 6 jajek
  • 1 kg sera twarogowego (z wiaderka)
  • 100 g roztopionego masła
  • 2 łyżeczki ekstraktu naturalnego z wanilii
  • 80 g budyniu czekoladowego w proszku
  • 2 łyżki kakao

 

  1. Jaja ucieramy z cukrem i ekstraktem z wanilii, następnie dodajemy ser, masło, budyń i kakao. Wszystkie składniki miksujemy aż się połączą. Nie mieszamy zbyt długo, żeby nie napowietrzyć sera. Masę serową wylewamy na schłodzony spód i wyrównujemy.
  2. Na dno piekarnika stawiamy naczynie do zapiekania z wodą. Sernik pieczemy w temperaturze 160ºC przez około 70 minut (grzanie góra-dół). Studzimy w lekko uchylonym piekarniku, a następnie wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc.

SKŁADNIKI NA WIERZCH:

 

  1. Śmietankę doprowadzamy do wrzenia, następnie zdejmujemy z palnika, wrzucamy posiekaną czekoladę i po upływie około 3 minut mieszamy aż do uzyskania gładkiego sosu czekoladowego, którym pokrywamy wierzch osuszonego ręcznikiem papierowym sernika. Po upływie kilku minut wierzch sernika obsypujemy pokruszonym Suchym Prowianetem.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl