Blog
Bestsellery
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
11,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
11,99 zł
szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż
Bio Kaszka 5 Zbóż
11,99 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana
11,99 zł
szt.
Bio Kaszka 4 Zbóż
Bio Kaszka 4 Zbóż
12,99 zł
szt.
Bio Kaszka z Komosy Ryżowej i Prosa
Bio Kaszka z Komosy Ryżowej i Prosa
12,99 zł
szt.
Łyżka Smaku Dynia, Brzoskwinia
Łyżka Smaku Dynia, Brzoskwinia
20,99 zł
szt.
Łyżka Smaku Malina
Łyżka Smaku Malina
19,99 zł
szt.
Chmura tagów
Migdałowe śliwki z malinowym pudrem 0
Migdałowe śliwki z malinowym pudrem

 

SKŁADNIKI:

  • 150 g suszonych, miękkich śliwek
  • 1/2 szklanki amaretto
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 1 garść migdałów prażonych solonych
  • 1 Różdżka Smaku (2g) Malina

 

PRZYGOTOWANIE:

  1. Śliwki wkładamy do miski zalewamy likierem (opcjonalnie czarną, mocną herbatą) i odstawiamy na minimum całą noc do lodówki. Na drugi dzień odcedzamy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
  2. Czekoladę łamiemy i rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
  3. Do każdej śliwki wciskamy migdała, a następnie zanurzamy je pojedynczo w czekoladzie i układamy na tacy wyłożonej papierem do pieczenia. Kiedy czekolada zacznie zastygać śliwki posypujemy Różdżką Smaku (najlepiej wykorzystać do tego malutkie sitko), a następnie wkładamy tacę do lodówki, do całkowitego zastygnięcia. Gotowe śliwki układamy w papilotkach lub na desce.

 

 

 

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl