Blog
Bestsellery
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
11,99 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana
11,99 zł
szt.
Skrzynia Małego Podróżnika
Skrzynia Małego Podróżnika
34,99 zł
szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku
14,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
11,99 zł
szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż
12,99 zł
szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż
Bio Kaszka 5 Zbóż
11,99 zł
szt.
Bio Kaszka 4 Zbóż
Bio Kaszka 4 Zbóż
12,99 zł
szt.
Bio Kaszka z Komosy Ryżowej i Prosa
Bio Kaszka z Komosy Ryżowej i Prosa
12,99 zł
szt.
Bio Kaszka  z Samopszy
Bio Kaszka z Samopszy
12,99 zł
szt.
Chmura tagów
Korzenne Ciasteczka z Dynią 0
Korzenne Ciasteczka z Dynią
Składniki:
 
/na ok. 1 blachę - 20 ciasteczek/
 
  1. 120 gr mąki orkiszowej typ 2000
  2. 60 gr mąki krupczatki
  3. Paczuszka łyżki smaku DYNIA I BRZOSKWINIA HELPA
  4. 2 łyżeczki przyprawy korzennej
  5. 2 garści poszatkowanych orzechów włoskich
  6. Garść rodzynek
  7. Łyżka skórki pomarańczowej
  8. 70 gr cukru
  9. 100 gr zimnego masła
  10. 1 jajko
  11. 1 żółtko
Wykonanie:
 
Wszystkie składniki umieszczamy w misce. Zimne masło kroimy w
kostkę i dodajemy do suchych składników . Zagniatamy ręcznie
do uzyskania jednolitej masy.
 
Sposób 1.
 
Po zagnieceniu formujemy ręcznie płaskie ciasteczka, wykładamy na blachę
wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach bez termoobiegu.
 
Sposób 2.
 
Wyrobioną masę w formie 2cm placka zawijamy w folię
spożywczą i umieszczamy w zamrażalniku na ok 20 minut.
Wyjmujemy, rozwałkowujemy i wycinamy formami ciasteczka . Kładziemy na
blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach ok.
25-30 min bez termoobiegu.

 

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl