Wersje językowe
Kategorie wpisów
Bestsellery
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana

16,18 zł

szt.
Batonik Truskawka
Batonik Truskawka

3,99 zł

szt.
Bio Kaszka Jaglano-Orkiszowa z Wanilią Burbońską
Bio Kaszka Jaglano-Orkiszowa z Wanilią Burbońską

15,23 zł

Cena regularna: 19,04 zł

Najniższa cena: 19,04 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana

16,18 zł

szt.
Batonik Czarna Porzeczka
Batonik Czarna Porzeczka

3,99 zł

szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż
Bio Kaszka 5 Zbóż

12,94 zł

Cena regularna: 16,18 zł

Najniższa cena: 16,18 zł
szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku

19,04 zł

szt.
Bio Kaszka z Samopszy
Bio Kaszka z Samopszy

13,70 zł

Cena regularna: 17,13 zł

Najniższa cena: 17,13 zł
szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż

17,13 zł

szt.
Batonik Kakao
Batonik Kakao

4,99 zł

szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Buraczkowe pierogi z mięsem 0
Buraczkowe pierogi z mięsem

BURACZKOWE PIEROGI Z MIĘSEM

Składniki na ciasto(na około 40 pierogów):

 Składniki na farsz:

  • 0,3 kg mięsa wołowego (pręga) z rosołu
  • 0,3 kg udźca indyczego z rosołu
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 1/2 szklanki bulionu
  • 1 nieduża cebula
  • pieprz, sól, majeranek 

Pozostałe składniki:

  • woda
  • sól himalajska
  • 2-3 łyżki masła
  • natka pietruszki

  
Przygotowanie:

  1. Na patelni z rozgrzanym masłem klarowanym smażymy drobno posiekaną cebulę, a kiedy zacznie się rumienić dodajemy zmielone mięso wraz z bulionem. Całość doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem, dokładnie mieszamy i pozostawiamy na małym ogniu jeszcze kilka chwil do uzyskania zwartej masy.
  2. Mleko lekko podgrzewamy, dodajemy olej i po chwili zdejmujemy z ognia. Lekko ciepły płyn łączmy z mąką, roztrzepanym jajkiem, solą i różdżkami smaku. Zagniatamy ciasto (przez około 8 minut) aż będzie gładkie i sprężyste. Zawijamy w folię i odstawiamy na około 30 minut (w temperaturze pokojowej).
  3. Ciasto wałkujemy na cienkie placki około 2-3 mm grubości (w razie potrzeby podsypujemy mąką). Następnie wycinamy z niego kółka, które lekko rozciągamy w ręku, a na środek wykładamy po 1 czubatej łyżeczce farszu, składamy na pół i zlepiamy brzegi. Gotowe pierogi układamy na suchej ściereczce.
  4. W szerokim, dużym garnku gotujemy wodę z solą. Do wrzącej wody wkładamy kilkanaście pierogów, po chwili zmniejszamy ogień, czekamy aż pierogi wypłyną i gotujemy je przez jeszcze około 2-3 minuty (w zależności od grubości ciasta). Pierogi wyławiamy łyżką cedzakową, układamy na talerz, polewamy odrobiną roztopionego masła i dekorujemy listkami pietruszki.

 

W przypadku gotowania dla najmłodszych zrezygnuj z polewania masłem oraz soli użytej w przepisie.

 

Buraczane pierogi z mięsem

 

Pierogi z mięsem

 

Pierogi z mięsem z burakiem liofilizowanym

 

Czerwone pierogi z mięsem

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium