Blog
Bestsellery
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
11,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
11,99 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana
11,99 zł
szt.
Bio Kaszka z Komosy Ryżowej i Prosa
Bio Kaszka z Komosy Ryżowej i Prosa
12,99 zł
szt.
Łyżka Smaku Dynia, Brzoskwinia
Łyżka Smaku Dynia, Brzoskwinia
20,99 zł
szt.
Łyżka Smaku Malina
Łyżka Smaku Malina
19,99 zł
szt.
Chmura tagów
Gwiaździsty jabłecznik 0
Gwiaździsty jabłecznik

SKŁADNIKI NA PRAŻONE JABŁKA:

 

SKŁADNIKI NA CIASTO (tortownica 21 cm):

 

POZOSTAŁE SKŁADNIKI:

 

PRZYGOTOWANIE:

  1. Jabłka obieramy, kroimy w większą kostkę i wkładamy do garnuszka. Podlewamy 4 łyżkami wody, wsypujemy cukier i zagotowujemy. Zmniejszamy ogień i gotujemy do czasu aż jabłka zaczną się rozpadać. Dodajemy truskawkową Różdżkę Smaku/ Łyżkę Smaku, dokładnie mieszamy, a następnie studzimy.
  2. Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w misie i wyrabiamy ręką (aż uzyskamy zwarte ciasto). Odkładamy niewielką część, łączymy z 1 jagodową Różdżką Smaku/Łyżką Smaku, ponownie ugniatamy, aż uzyskamy ciasto o jednolitym kolorze. Następnie po rozwałkowaniu wycinamy potrzebną ilość gwiazdek (mniej lub więcej w zależności od wielkości wykrawaczki).
  3. Pozostałą część ciasta wklepujemy na spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Podsypujemy 2 łyżkami kaszy manny, a następnie wykładamy uprażone jabłka. Na wierzchu układamy jagodowe gwiazdki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez około 40 minut (grzanie góra-dół).
  4. Schłodzony jabłecznik posypujemy dyniowym pyłkiem.

 

 

 

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl