Blog
Bestsellery
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
11,99 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana
11,99 zł
szt.
Skrzynia Małego Podróżnika
Skrzynia Małego Podróżnika
34,99 zł
szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku
14,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
11,99 zł
szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż
12,99 zł
szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż
Bio Kaszka 5 Zbóż
11,99 zł
szt.
Bio Kaszka z Komosy Ryżowej i Prosa
Bio Kaszka z Komosy Ryżowej i Prosa
12,99 zł
szt.
Bio Kaszka 4 Zbóż
Bio Kaszka 4 Zbóż
12,99 zł
szt.
Bio Kaszka  z Samopszy
Bio Kaszka z Samopszy
12,99 zł
szt.
Chmura tagów
Gwiaździsty jabłecznik 0
Gwiaździsty jabłecznik

SKŁADNIKI NA PRAŻONE JABŁKA:

 

SKŁADNIKI NA CIASTO (tortownica 21 cm):

 

POZOSTAŁE SKŁADNIKI:

 

PRZYGOTOWANIE:

  1. Jabłka obieramy, kroimy w większą kostkę i wkładamy do garnuszka. Podlewamy 4 łyżkami wody, wsypujemy cukier i zagotowujemy. Zmniejszamy ogień i gotujemy do czasu aż jabłka zaczną się rozpadać. Dodajemy truskawkową Różdżkę Smaku/ Łyżkę Smaku, dokładnie mieszamy, a następnie studzimy.
  2. Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w misie i wyrabiamy ręką (aż uzyskamy zwarte ciasto). Odkładamy niewielką część, łączymy z 1 jagodową Różdżką Smaku/Łyżką Smaku, ponownie ugniatamy, aż uzyskamy ciasto o jednolitym kolorze. Następnie po rozwałkowaniu wycinamy potrzebną ilość gwiazdek (mniej lub więcej w zależności od wielkości wykrawaczki).
  3. Pozostałą część ciasta wklepujemy na spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Podsypujemy 2 łyżkami kaszy manny, a następnie wykładamy uprażone jabłka. Na wierzchu układamy jagodowe gwiazdki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez około 40 minut (grzanie góra-dół).
  4. Schłodzony jabłecznik posypujemy dyniowym pyłkiem.

 

 

 

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl