Blog
Bestsellery
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
11,99 zł
szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku
14,99 zł
szt.
Płatki - Łatki Jaglano - Gryczane
Płatki - Łatki Jaglano - Gryczane
6,99 zł
szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż
12,99 zł
szt.
Kameleon
Kameleon
24,99 zł 12,49 zł
szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż
Bio Kaszka 5 Zbóż
11,99 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana
11,99 zł
szt.
Bio Kaszka  z Samopszy
Bio Kaszka z Samopszy
12,99 zł
szt.
Suchy Prowiant Mix z Jabłkiem
Suchy Prowiant Mix z Jabłkiem
10,99 zł
Chmura tagów
Kruche ciasteczka świąteczne 0
Kruche ciasteczka świąteczne

SKŁADNIKI na około około 90 sztuk (3 x 30 sztuk):

 

PRZYGOTOWANIE:

  1. Do szerokiej misy wrzucamy posiekane nożem masło wraz z pozostałymi składnikami, a następnie szybko zagniatamy jednolite ciasto. Formujemy z niego kulę, zawijamy w folię spożywczą i schładzamy około 60 minut w lodówce. Aby uzyskać wielobarwne ciasteczka, zagniatamy ciasto z wybranymi Różdżkami Smaku. Ilość pyłku zależy od tego jak nasycony kolor chcemy uzyskać. Bardzo fajny efekt otrzymamy dzieląc składniki na 3 części i do każdej z nich dodając jedną Różdżkę innego koloru.
  2. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość około 2 mm, wykrawamy z niego ciasteczka, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy je w temperaturze 180 stopni (grzanie góra-dół), przez około 12 minut, aż zaczną się delikatnie rumienić. Odkładamy do przestygnięcia, po czym zamykamy szczelnie w blaszanej puszce lub dekorujemy kolorowym lukrem tudzież posypujemy owocowym pyłkiem.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl