Blog
Bestsellery
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż
12,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
11,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
11,99 zł
szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż
Bio Kaszka 5 Zbóż
11,99 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana
11,99 zł
szt.
Bio Kaszka 4 Zbóż
Bio Kaszka 4 Zbóż
12,99 zł
szt.
Bio Kaszka z Komosy Ryżowej i Prosa
Bio Kaszka z Komosy Ryżowej i Prosa
12,99 zł
szt.
Łyżka Smaku Dynia, Brzoskwinia
Łyżka Smaku Dynia, Brzoskwinia
20,99 zł
szt.
Łyżka Smaku Malina
Łyżka Smaku Malina
19,99 zł
szt.
Chmura tagów
Kosmiczne kule chlebowe z zielonym pyłem 0
Kosmiczne kule chlebowe z zielonym pyłem

SKŁADNIKI NA 22 KULE:

  • 120 g chleba razowego
  • 2 łyżki oleju z pestek winogron
  • 2 marchewki (ok. 100 g)
  • 1 jajko (rozmiar M)
  • 50 g lekko ostrego sera żółtego
  • 2 Różdżki Smaku (2g) Szpinak
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • 1 łyżka suszonego oregano
  • sól himalajska, świeżo mielony pieprz kolorowy

 

SKŁADNIKI NA DIP:

  • 150 g jogurtu greckiego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 garść pietruszki
  • sól himalajska

 

PRZYGOTOWANIE:

  1. Marchewkę ścieramy na tarce o małych oczkach i odciskamy.
  2. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  3. Chleb rozdrabniamy w malakserze wraz z olejem, a następnie dodajemy marchewkę, ser, jajko, Różdżki Smaku, oregano oraz doprawiamy solą i pieprzem. Całość ponownie blendujemy.
  4. Masę przekładamy do miseczki, mieszamy z pokruszonymi płatkami migdałowymi, po czym lepimy kule wielkości orzecha włoskiego. Kule układamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i pieczmy w temperaturze 180 stopni (grzanie góra-dół) przez około 20 minut.
  5. Jogurt grecki łączmy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekaną drobniutko pietruszką oraz solą.
  6. Jeszcze ciepłe kule podajemy z pietruszkowym dipem.

 

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl