Blog
Bestsellery
Bio eksPandy Amarantus
Bio eksPandy Amarantus
6,99 zł
szt.
Bio eksPandy Komosa
Bio eksPandy Komosa
7,99 zł
szt.
Bio eksPandy Proso
Bio eksPandy Proso
5,99 zł
szt.
Bio eksPandy Gryka
Bio eksPandy Gryka
4,99 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana
11,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
11,99 zł
szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż
Bio Kaszka 5 Zbóż
11,99 zł
szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku
14,99 zł
szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż
12,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
11,99 zł
szt.
Chmura tagów
Kosmiczne kule chlebowe z zielonym pyłem 0
Kosmiczne kule chlebowe z zielonym pyłem

SKŁADNIKI NA 22 KULE:

  • 120 g chleba razowego
  • 2 łyżki oleju z pestek winogron
  • 2 marchewki (ok. 100 g)
  • 1 jajko (rozmiar M)
  • 50 g lekko ostrego sera żółtego
  • 2 Różdżki Smaku (2g) Szpinak
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • 1 łyżka suszonego oregano
  • sól himalajska, świeżo mielony pieprz kolorowy

 

SKŁADNIKI NA DIP:

  • 150 g jogurtu greckiego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 garść pietruszki
  • sól himalajska

 

PRZYGOTOWANIE:

  1. Marchewkę ścieramy na tarce o małych oczkach i odciskamy.
  2. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  3. Chleb rozdrabniamy w malakserze wraz z olejem, a następnie dodajemy marchewkę, ser, jajko, Różdżki Smaku, oregano oraz doprawiamy solą i pieprzem. Całość ponownie blendujemy.
  4. Masę przekładamy do miseczki, mieszamy z pokruszonymi płatkami migdałowymi, po czym lepimy kule wielkości orzecha włoskiego. Kule układamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i pieczmy w temperaturze 180 stopni (grzanie góra-dół) przez około 20 minut.
  5. Jogurt grecki łączmy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekaną drobniutko pietruszką oraz solą.
  6. Jeszcze ciepłe kule podajemy z pietruszkowym dipem.

 

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl