Wersje językowe
Kategorie wpisów
Bestsellery
Bio Kaszka Owsiano-Gryczana z Karobem i Cynamonem Cejlońskim (BLISKA DATA 31.05.2024)
Bio Kaszka Owsiano-Gryczana z Karobem i Cynamonem Cejlońskim (BLISKA DATA 31.05.2024)

10,00 zł

Cena regularna: 19,99 zł

Najniższa cena: 12,00 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano-Orkiszowa z Wanilią Burbońską
Bio Kaszka Jaglano-Orkiszowa z Wanilią Burbońską

13,99 zł

Cena regularna: 19,99 zł

Najniższa cena: 15,23 zł
szt.
Batonik Truskawka
Batonik Truskawka

4,19 zł

szt.
Zestaw Płatków Śniadaniowych
Zestaw Płatków Śniadaniowych

19,99 zł

Cena regularna: 29,97 zł

Najniższa cena: 29,97 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana

16,99 zł

szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku

19,99 zł

szt.
Bio Kaszka Orkiszowo-Owsiana z Kakao i Daktylami
Bio Kaszka Orkiszowo-Owsiana z Kakao i Daktylami

16,99 zł

Cena regularna: 19,99 zł

Najniższa cena: 19,04 zł
szt.
Batonik Czarna Porzeczka
Batonik Czarna Porzeczka

4,19 zł

szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana

16,99 zł

szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż

17,99 zł

szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Fasolowy pasztet z porzeczkowym tchnieniem 2
Fasolowy pasztet z porzeczkowym tchnieniem

Pyszny pasztet wegetariański z białej fasoli Piękny Jaś

SKŁADNIKI na foremkę około 12 cm średnicy:

  • 2 łyżeczki Bio Łyżki Smaku Czarna Porzeczka
  • 1 szklanka fasoli Piękny Jaś (przed ugotowaniem)
  • 75 g migdałów blanszowanych
  • 1 nieduża cebula
  • 1 nieduże jabłko
  • 1 czubata łyżka masła klarowanego
  • sól, świeżo mielony pieprz
  • kilka kropli tabasco
  • 1 jajko
  • 2 łyżki płatków migdałowych

 PRZYGOTOWANIE:

  1. Fasolę przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy, studzimy i przekładamy do większej miski.
  2. Cebulę obieramy, siekamy w kostkę i smażymy na rozgrzanym maśle, aż zacznie się rumienić. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę jabłko, tabasco, sól oraz świeżo mielony pieprz. Całość dusimy, od czasu do czasu mieszając, przez około 6-7 minut.
  3. Migdały blendujemy aż uzyskamy gładkie masło.
  4. Zawartość patelni wraz z masłem migdałowym przekładamy do miski z fasolą, a następnie wbijamy jajko. Całość dokładnie miksujemy blenderem aż uzyskamy gładką masę. Na koniec dodajemy Łyżkę Smaku i ponownie mieszamy.
  5. Masę przelewamy do natłuszczonej formy, wierzch obsypujemy płatkami migdałowymi, a następnie pieczemy przez około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (grzanie góra-dół). Pasztet podajemy na gorąco po lekkim przestygnięciu lub spożywamy go na zimno.

Pasztet z fasoli z liofilizowaną czarną porzeczką

Pasztet z fasoli

 

Pasztet z fasoli z dodatkiem porzeczki

Komentarze do wpisu (2)

7 stycznia 2021

Czy można zamiast tabasco dać ostrą paprykę? Albo inną przyprawę?

3 stycznia 2024

Alicja - można

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium