Wersje językowe
Kategorie wpisów
Bestsellery
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana

16,18 zł

szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana

16,18 zł

szt.
Batonik Truskawka
Batonik Truskawka

3,99 zł

szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku

19,04 zł

szt.
Bio Kaszka z Amarantusa
Bio Kaszka z Amarantusa

17,13 zł

szt.
Bio Kaszka Jaglano - Orkiszowa z Wanilią Burbońską
Bio Kaszka Jaglano - Orkiszowa z Wanilią Burbońską

15,23 zł

Cena regularna: 19,04 zł

Najniższa cena: 19,04 zł
szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż

17,13 zł

szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż
Bio Kaszka 5 Zbóż

12,94 zł

Cena regularna: 16,18 zł

Najniższa cena: 16,18 zł
szt.
Batonik Czarna Porzeczka
Batonik Czarna Porzeczka

3,99 zł

szt.
Bio eksPandy Amarantus
Bio eksPandy Amarantus

13,32 zł

szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana

16,18 zł

szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Kolorowy marcepan 0
Kolorowy Marcepan

PRZEPIS NA DOMOWY, KOLOROWY MARCEPAN

Kolorowy domowy marcepan - idealny dodatek do wypieków Wielkanocnych.  

 

Składniki:

  • 100 g migdałów
  • 3 łyżki cukru pudru lub ksylitolu (około 30 g) lub 3 łyżki syropu z agawy (około 45g)
  • Bio Różdżka Smaku Dynia lub inna ulubiona 
  • opcjonalnie woda
Wykonanie:
 
Migdały w skórce zalać wrzątkiem i zostawić do namoczenia. Obrać i zostawić, żeby obeschły. Jeżeli używamy ksylitolu bądź innego słodziwa o podobnej strukturze, należy go zmielić w młynku na puder. Następnie mielimy migdały do uzyskania klejącej się masy. Dodajemy cukier lub inne słodziwo oraz Różdżkę Smaku i mielimy do uzyskania jednolitej masy. Gdyby masa nie chciała się skleić, można dodać odrobinę zimnej wody. Z masy można uformować kuleczki lub jejeczka, którymi ozdobicie wielkanocny mazurek

 

Wersja expresowa: Można użyć płatków migdałowych. W tym wypadu mielimy je razem z cukrem i wybraną Różdżką Smaku do uzyskania klejącej masy.

Domowy marcepan

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium