Blog
Bestsellery
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana
11,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
11,99 zł
szt.
Bio Baton Fela
Bio Baton Fela
6,99 zł
szt.
Bio Baton Antek
Bio Baton Antek
6,99 zł
szt.
Bio Baton Tosia
Bio Baton Tosia
6,99 zł
szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku
14,99 zł
szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż
Bio Kaszka 5 Zbóż
11,99 zł
szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż
12,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
11,99 zł
szt.
Bio eksPandy Proso
Bio eksPandy Proso
5,99 zł
szt.
Bio eksPandy Amarantus
Bio eksPandy Amarantus
6,99 zł
szt.
Chmura tagów
Kolorowy Marcepan 0
Kolorowy Marcepan

Przepis na kolorowy domowy marcepan, idealny dodatek do wypieków Wielkanocnych. 

 

Składniki:

Wykonanie:

 

  1. Migdały w skórce zalać wrzątkiem i zostawić do namoczenia. Obrać i zostawić, żeby obeschły.
  2. Jeżeli używamy ksylitolu bądź innego słodziwa o podobnej strukturze należy go zmielić w młynku na puder.
  3. Następnie zmielić migdały do uzyskania klejącej się masy.
  4. Dodać cukier/ słodziwo oraz Różdżkę Smaku i mielić do uzyskania jednolitej masy.
  5. Gdyby masa nie chciała się skleić, można dodać odrobinę zimnej wody.

 

Wersja expresowa: Można użyć płatków migdałowych. W tym wypadu mielimy je razem z cukrem i Różdżką Smaku do uzyskania klejącej masy.

 


 

Dyniowy marcepan w formie kruszonki oraz marcepanowe jajeczka otoczone Dynią i Maliną


 

Marcepan jagodowy - środek kwiatuszków

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl