Blog
Bestsellery
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż
12,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
11,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
11,99 zł
szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż
Bio Kaszka 5 Zbóż
11,99 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana
11,99 zł
szt.
Bio Kaszka 4 Zbóż
Bio Kaszka 4 Zbóż
12,99 zł
szt.
Bio Kaszka z Komosy Ryżowej i Prosa
Bio Kaszka z Komosy Ryżowej i Prosa
12,99 zł
szt.
Łyżka Smaku Dynia, Brzoskwinia
Łyżka Smaku Dynia, Brzoskwinia
20,99 zł
szt.
Łyżka Smaku Malina
Łyżka Smaku Malina
19,99 zł
szt.
Chmura tagów
Kokosowo-Jaglane Jagodowe Praliny 0
Kokosowo-Jaglane Jagodowe Praliny

Kto lubi kokos i migdały?

Zapraszamy na kolorowe pralinki z kaszy jaglanej, które mogą być świetną przekąską lub pięknym dodatkiem do kaszki.

 

SKŁADNIKI:
  • 1 szklanka suchej kaszy jaglanej
  • 1 szklanka mleczka kokosowego
  • 200 g wiórków kokosowych
  • 100 g płatków migdałowych
  • 2-3 łyżki ksylitolu (opcjonalnie)
  • Różdżka lub Łyżka Smaku.

 

PRZYGOTOWANIE:
  1. Kaszę jaglaną gotujemy na mleku ryżowym lub wodzie.
  2. Do ugotowanej kaszy dodajemy około 4-5 czubatych łyżek mleczka kokosowego i płatki migdałowe (opcjonalnie cukier). Delikatnie blendujemy kilka sekund przy pomocy blendera (ale nie na gładką masę – tylko trochę).
  3. Dodajemy wiórki kokosowe. Dokładnie mieszamy i ugniatamy – najlepiej rękami.
  4. Do gotowej masy dodajemy dowolną Różdżkę lub Łyżkę Smaku. U nas Jagodowa Różdżka Smaku.
  5. Formujemy kulki i obtaczamy w wiórkach kokosowych (można też oblać czekoladą).
  6. Jemy jako pralinki lub dodajemy do kaszki.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl