Blog
Bestsellery
Bio eksPandy Amarantus
Bio eksPandy Amarantus
6,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
11,99 zł
szt.
Bio eksPandy Komosa
Bio eksPandy Komosa
7,99 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana
11,99 zł
szt.
Bio eksPandy Proso
Bio eksPandy Proso
5,99 zł
szt.
Bio eksPandy Gryka
Bio eksPandy Gryka
4,99 zł
szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż
Bio Kaszka 5 Zbóż
11,99 zł
szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku
14,99 zł
szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż
12,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
11,99 zł
szt.
Chmura tagów
Ciasto Czekoladowe Z Fasoli 0
Ciasto Czekoladowe Z Fasoli

Ciasto z fasoli? Warto spróbować!

 

Gdy nie wie się z czego zrobione jest to pyszne czekoladowe ciasto – prawie nie ma szans by to odgadnąć, bo fasola jest tu świetnie zakamuflowana. Miękkie, wilgotne i ciężkie, a do tego zdrowe – takie jest właśnie ciasto fasolowe.

Czego nam potrzeba na małą porcję? (lepiej zrobić małą za pierwszym razem, bo jednak nie wszystkim odpowiada jego specyficzny smak i konsystencja)

 

Produkty: 

  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 2 dojrzałe banany
  • pół tabliczki gorzkiej czekolady
  • łyżka kakao
  • 2 małe jajka
  • 3 łyżki kaszki jaglanej Czary Mamy
  • 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • ziarenka z jednej laski wanilii (opcjonalnie) 

Wykonanie:

  1. Czekoladę rozpuszczamy w łaźni wodnej.
  2. Fasolę płuczemy i odsączamy na sitku.
  3. Wszystkie składniki umieszczamy w misce i przy pomocy blendera miksujemy na gładką masę.
  4. Masę przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
  5. Ciasto pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 50-60 minut.
  6. Po upieczemy studzimy ciasto i kroimy dopiero zimne, ponieważ ciepłe może się rozpadać. Najlepiej smakuje z lodówki. Dobrze smakuje z dodatkiem domowego dżemu lub z polewą czekoladową…

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl