Blog
Bestsellery
Bio eksPandy Amarantus
Bio eksPandy Amarantus
6,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
11,99 zł
szt.
Bio eksPandy Komosa
Bio eksPandy Komosa
7,99 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana
11,99 zł
szt.
Bio eksPandy Proso
Bio eksPandy Proso
5,99 zł
szt.
Bio eksPandy Gryka
Bio eksPandy Gryka
4,99 zł
szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż
Bio Kaszka 5 Zbóż
11,99 zł
szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku
14,99 zł
szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż
12,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
11,99 zł
szt.
Chmura tagów
Wykwintne Morele Z Buraczkowym Serkiem 0
Wykwintne Morele Z Buraczkowym Serkiem

Wykwintna przekąska z szynką dojrzewającą i kozim serem. Pycha!

 

SKŁADNIKI:

|4 sztuki|

  • 2 morele
  • 1 Różdżka Smaku (2 g) Burak
  • 60 g twarogu półtłustego
  • 60 g koziego sera twarogowego
  • świeżo mielony pieprz kolorowy
  • kilka kropli syropu z agawy
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • 4 plastry szynki dojrzewającej
  • Listki botwinki, oliwa z oliwek, gęsty sos balsamiczny
 

PRZYGOTOWANIE:

  1. Morele przekrawamy na pół, wyciągamy pestki oraz wydrążamy z nich nieco miąższu tworząc niewielkie wgłębienia.
  2. Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni.
  3. Twaróg łączymy z kozim serem, Różdżką Smaku, płatkami migdałowymi (pozostawiając odrobinę do dekoracji) oraz doprawiamy pieprzem i syropem z agawy.
  4. Morele nadziewamy buraczkowym serkiem, zawijamy je w plastry szynki, układamy w naczyniu żaroodpornym i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy przez około 15 minut (grzanie góra-dół) aż szynka zacznie się rumienić. Po upływie tego czasu, morele wykładamy na talerze ze skropionymi oliwą z oliwek listkami botwinki. Całość posypujemy płatkami migdałowymi i polewamy gęstym sosem balsamicznym.
  

 

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl