Blog
Bestsellery
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
11,99 zł
szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku
14,99 zł
szt.
Bio Kaszka 4 Zbóż
Bio Kaszka 4 Zbóż
12,99 zł
szt.
Bio Baton Antek
Bio Baton Antek
6,99 zł
szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż
12,99 zł
szt.
Płatki - Łatki Jaglano - Gryczane
Płatki - Łatki Jaglano - Gryczane
6,99 zł
szt.
Bio Baton Tosia
Bio Baton Tosia
6,99 zł
szt.
Bio Baton Fela
Bio Baton Fela
6,99 zł
szt.
Bio Warzywne Różdżki Smaku
Bio Warzywne Różdżki Smaku
12,99 zł
szt.
Bio eksPandy Amarantus
Bio eksPandy Amarantus
6,99 zł
szt.
Chmura tagów
Tarta z Kaszką 0
Tarta z Kaszką

Pożywna tarta z kaszką!

 

SKŁADNIKI

SPÓD z kruchego ciasta:

  • kostka masła
  • szklanka mąki orkiszowej
  • szklanka Bio Kaszki Owsianej
  • 2 łyżki cukru trzcinowego lub innego słodziwa
  • dwa żółtka

 

MASA KASZKOWA

PRZYGOTOWANIE:

  1. Siekamy masło z mąką i kaszką, dodajemy żółtka. Wszystkie składniki zagniatamy szybko do połączenia się i wkładamy do lodówki do schłodzenia.
  2. Po 30 minutach wyciągamy ciasto, wałkujemy i wykładamy na posmarowaną masłem formę do tarty.
  3. Pieczemy około 20-30 minut w nagrzanym do 18stopni piekarniku.
  4. Gotujemy kaszkę jaglaną “na gęsto” czyli 6 łyżek kaszki na 500 ml mleka/napoju roślinnego. Dodajemy cukier w trakcie gotowania. Schładzamy kaszkę.
  5. Do schłodzonej kaszki dodajemy miękkie masło, dwie różdżki smaku jagodowe (mogą być dowolne – dla innego koloru i smaku) i miksujemy na gładki krem.
  6. Wykładamy krem na schłodzony spód z kruchego ciasta i dekorujemy dowolnymi świeżymi owocami – najlepiej kwaśnymi

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl