Blog
Bestsellery
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
11,99 zł
szt.
Bio Kaszka 4 Zbóż
Bio Kaszka 4 Zbóż
12,99 zł
szt.
Płatki - Łatki Jaglano - Gryczane
Płatki - Łatki Jaglano - Gryczane
6,99 zł
szt.
Suchy Prowiant Truskawka
Suchy Prowiant Truskawka
10,99 zł 9,99 zł
szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż
12,99 zł
szt.
Bio Kaszka z Komosy Ryżowej i Prosa
Bio Kaszka z Komosy Ryżowej i Prosa
12,99 zł
szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku
14,99 zł
szt.
Bio Baton Fela
Bio Baton Fela
6,99 zł
szt.
Suchy Prowiant Malina
Suchy Prowiant Malina
9,99 zł
szt.
Chmura tagów
Sałatka z Buraczanymi Kulkami 0
Sałatka z Buraczanymi Kulkami

Podsyłamy przepis na przepiękna sałatkę z naszą Różdżką Smaku Burak. Idealna na pokolorowanie szarych dni!


 

SKŁADNIKI:

|4 porcje|

  • 2 garści roszponki
  • 2-3 Różdżki Smaku (2 g) Burak
  • 2 garści różyczek kalafiora
  • 2 łyżki serka śmietankowego puszystego
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • 1 szklanka żółtych pomidorków koktajlowych
  • 1/2 szklanki borówek
  • 2 morele

SKŁADNIKI NA DRESSING:

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka syropu z agawy
  • 1 łyżka octu winnego białego
  • sól, świeżo mielony pieprz

PRZYGOTOWANIE:

  1. Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni. 
  2. Kalafiora gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez około 10-15 min (młody, nieduży kalafior będzie gotowy po około 10 minutach), a następnie odcedzamy. Po przestygnięciu owijamy w gazę i odciskamy pozbawiając wody. Tak przygotowanego kalafiora łączymy widelcem z serkiem śmietankowym i posiekanymi drobno płatkami migdałowymi lub wszystko mieszamy w malakserze. Jeśli masa wyjdzie zbyt rzadka, wkładamy ją na kilka minut do zamrażalnika, a następnie formujemy kule, które obtaczamy w buraczanym pyłku.
  3. Morele przekrawamy na pół, wyciągamy pestki i kroimy na półksiężyce.
  4. Pomidorki przekrawamy na ćwiartki.
  5. Na półmisek wykładamy naprzemiennie roszponkę, borówki, morele i pomidorki.
  6. Całość polewamy przygotowanym dressingiem, a na koniec pomiędzy listkami sałaty układamy kalafiorowe kulki.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl