Wersje językowe
Kategorie wpisów
Bestsellery
Bio Kaszka Owsiano-Gryczana z Karobem i Cynamonem Cejlońskim (BLISKA DATA 31.05.2024)
Bio Kaszka Owsiano-Gryczana z Karobem i Cynamonem Cejlońskim (BLISKA DATA 31.05.2024)

12,00 zł

Cena regularna: 19,99 zł

Najniższa cena: 12,00 zł
szt.
Batonik Truskawka
Batonik Truskawka

4,19 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana

16,99 zł

szt.
Batonik Czarna Porzeczka
Batonik Czarna Porzeczka

4,19 zł

szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku

17,99 zł

Cena regularna: 19,99 zł

Najniższa cena: 17,14 zł
szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż
Bio Kaszka 5 Zbóż

16,99 zł

szt.
Bio Grys Liofilizowany Kosteczki Truskaweczki
Bio Grys Liofilizowany Kosteczki Truskaweczki

15,29 zł

Cena regularna: 16,99 zł

Najniższa cena: 16,18 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana

16,99 zł

szt.
Bio Daktyle Sproszkowane
Bio Daktyle Sproszkowane

13,64 zł

szt.
Bio Kaszka z Samopszy
Bio Kaszka z Samopszy

17,99 zł

szt.
Bio Grys Liofilizowany Drobinki Malinki
Bio Grys Liofilizowany Drobinki Malinki

15,29 zł

Cena regularna: 16,99 zł

Najniższa cena: 16,18 zł
szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Sałatka z buraczanymi kulkami 0
Sałatka z Buraczanymi Kulkami

Sałatka z buraczanymi kulkami 

Składniki:

|4 porcje|

  • 2 garści roszponki
  • 2-3 szt. Bio Warzywne Różdżki Smaku Burak
  • 2 garści różyczek kalafiora
  • 2 łyżki serka śmietankowego puszystego
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • 1 szklanka żółtych pomidorków koktajlowych
  • 1/2 szklanki borówek
  • 2 morele

Składniki na dressing:

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka syropu z agawy
  • 1 łyżka octu winnego białego
  • sól, świeżo mielony pieprz

Przygotowanie:

Płatki migdałowe upraż na suchej patelni. Kalafiora ugotuj we wrzącej, osolonej wodzie przez około 10-15 min. (młody, nieduży kalafior będzie gotowy po około 10 minutach), a następnie odcedź. Po przestygnięciu owiń kalafiora w gazę i odciśnij, pozbywając się nadmiaru wody. Tak przygotowanego kalafiora za pomocą widelca wymieszaj z serkiem śmietankowym i posiekanymi drobno płatkami migdałowymi lub wszystko wymieszaj w malakserze. Jeśli masa wyjdzie zbyt rzadka, przełóż ją na kilka minut do zamrażalnika, a następnie uformuj kule, które obtocz w buraczanym pyłku. Morele przekrój na pół, wyciągnij pestki i pokrój na półksiężyce. Pomidorki przekrój na ćwiartki. Na półmisek wyłóż naprzemiennie roszponkę, borówki, morele i pomidorki. Całość polej przygotowanym dressingiem, a na koniec pomiędzy listkami sałaty ułóż kalafiorowe kulki.

Sałatka z burakiem

Różdżka Smaku burak

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium