Wersje językowe
Kategorie wpisów
Bestsellery
Bio Kaszka Owsiano-Gryczana z Karobem i Cynamonem Cejlońskim (BLISKA DATA 31.05.2024)
Bio Kaszka Owsiano-Gryczana z Karobem i Cynamonem Cejlońskim (BLISKA DATA 31.05.2024)

12,00 zł

Cena regularna: 19,99 zł

Najniższa cena: 12,00 zł
szt.
Batonik Truskawka
Batonik Truskawka

4,19 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana

16,99 zł

szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku

17,99 zł

Cena regularna: 19,99 zł

Najniższa cena: 17,14 zł
szt.
Batonik Czarna Porzeczka
Batonik Czarna Porzeczka

4,19 zł

szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż
Bio Kaszka 5 Zbóż

16,99 zł

szt.
Bio Grys Liofilizowany Kosteczki Truskaweczki
Bio Grys Liofilizowany Kosteczki Truskaweczki

15,29 zł

Cena regularna: 16,99 zł

Najniższa cena: 16,18 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana

16,99 zł

szt.
Bio Grys Liofilizowany Drobinki Malinki
Bio Grys Liofilizowany Drobinki Malinki

15,29 zł

Cena regularna: 16,99 zł

Najniższa cena: 16,18 zł
szt.
Batonik Kakao
Batonik Kakao

4,99 zł

szt.
Zestaw Płatków Śniadaniowych
Zestaw Płatków Śniadaniowych

19,99 zł

Cena regularna: 29,97 zł

Najniższa cena: 29,97 zł
szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Sałatka z burakiem, kozim serem i Łyżką Smaku 0
Sałatka z burakiem, kozim serem i Łyżką Smaku

Składniki:

  • 1 duża garść roszponki
  • 100 g sera koziego pleśniowego (roladka)
  • 2-3 łyżeczki Bio Łyżki Smaku Malina
  • 1 duży ugotowany burak
  • 1 szklanka jasnych winogron rodzynkowych
  • 2 łyżki migdałów

Składniki na dressing:

  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu winnego białego
  • 1/2 łyżeczki miodu
  • 1/2 łyżeczki musztardy miodowej
  • sól, świeżo mielony pieprz

Przygotowanie:

Wszystkie składniki potrzebne do przygotowania dressingu dokładnie wymieszaj, aż uzyskasz sos o jednolitej konsystencji. Migdały posiekaj w słupki. Winogrona przekrój na połówki. Buraka pokrój w kosteczkę. Kozi ser pokrój na plasterki, a następnie na połówki. Tuż przed podaniem sałatki, na talerzyk wysyp malinową Bio Łyżkę Smaku. Następnie każdy półplasterek koziego sera dociśnij do malinowego pyłku, tak aby jedna strona serka została nim całkowicie pokryta. Na półmisku rozłóż naprzemiennie roszponkę, winogrona, kosteczki buraka i posiekane migdały. Całość polej przygotowanym dressingiem, a na koniec pomiędzy listkami roszponki ułóż przygotowane serki z malinowym pyłkiem.

Dodatkowe uwagi:

Do przygotowania sałatki wykorzystałam buraka z paczki ugotowanych buraczków BIO, ale oczywiście możecie go przygotować samodzielnie.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium