Blog
Bestsellery
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
11,99 zł
szt.
Bio Kaszka 4 Zbóż
Bio Kaszka 4 Zbóż
12,99 zł
szt.
Płatki - Łatki Jaglano - Gryczane
Płatki - Łatki Jaglano - Gryczane
6,99 zł
szt.
Suchy Prowiant Truskawka
Suchy Prowiant Truskawka
10,99 zł 9,99 zł
szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż
12,99 zł
szt.
Bio Kaszka z Komosy Ryżowej i Prosa
Bio Kaszka z Komosy Ryżowej i Prosa
12,99 zł
szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku
14,99 zł
szt.
Bio Baton Fela
Bio Baton Fela
6,99 zł
szt.
Suchy Prowiant Malina
Suchy Prowiant Malina
9,99 zł
szt.
Chmura tagów
Malinowy Mazurek z Białą Czekoladą 0
Malinowy Mazurek z Białą Czekoladą

Mazurek z białą czekoladą z przepisu Moje Wypieki, przepis TUTAJ


Dekoracja:

 

1. Wypełnienie- biała czekolada z maliną i szczyptą buraka z Bio Różdżek Smaku,

  • rozpuścić białą czekoladę w kąpieli wodnej i dodać wybrane Różdżki Smaku


 

 

2. Marcepanowe jajeczka obtoczone w dyni i malinie z Bio Różdżek Smaku,

    oraz pokruszony marcepan z dodatkiem dyni z Bio Warzywnych Różdżek Smaku,

 

Przepis na marcepan

Składniki:

  • 100 g migdałów
    3 łyżki cukru pudru/ksylitolu (30 g) lub 3 łyżki syropu z agawy (45g)
  • 1 Różdżka Smaku (2g)
    opcjonalnie: woda
Wykonanie: 
  1. Migdały w skórce zalać wrzątkiem i zostawić do namoczenia. Obrać i zostawić, żeby obeschły.
  2. Jeżeli używamy ksylitolu bądź innego słodziwa o podobnej strukturze należy go zmielić w młynku na puder.
  3. Następnie zmielić migdały do uzyskania klejącej się masy.
  4. Dodać cukier/ słodziwo oraz Różdżkę Smaku i mielić do uzyskania jednolitej masy.
  5. Gdyby masa nie chciała się skleić, można dodać odrobinę zimnej wody.

 

Wersja expresowa: Można użyć płatków migdałowych. W tym wypadu mielimy je razem z cukrem i Różdżką Smaku do uzyskania klejącej masy.

 


 

 

3. liofilizowany burak w proszku jako kolorowy pasek z  Bio Warzywnych Różdżek Smaku.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl