Blog
Bestsellery
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
11,99 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana
11,99 zł
szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż
12,99 zł
szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku
14,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
11,99 zł
szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż
Bio Kaszka 5 Zbóż
11,99 zł
szt.
Bio Warzywne Różdżki Smaku
Bio Warzywne Różdżki Smaku
12,99 zł
szt.
Bio Kaszka 4 Zbóż KRÓTKA DATA
Bio Kaszka 4 Zbóż KRÓTKA DATA
12,99 zł 6,49 zł
szt.
Bio Kaszka z Komosy Ryżowej i Prosa
Bio Kaszka z Komosy Ryżowej i Prosa
12,99 zł
szt.
Chmura tagów
Kolorowa Babka Wielkanocna 0
Kolorowa Babka Wielkanocna

SKŁADNIKI NA BABKĘ:

 

SKŁADNIKI DO DEKORACJI:

 

PRZYGOTOWANIE:

  1. Mało miksujemy z cukrem pudrem na puszystą masę. Następnie wbijamy po jednym jajku i cały czas mieszamy. Na koniec dosypujemy proszek do pieczenia oraz cukier z wanilią. Powstałą masę rozlewamy na 3 równe części. Do jednej dodajemy Szpinakową Różdżkę Smaku, do drugiej natomiast Truskawkową i dokładnie mieszamy. Następnie do każdej miski dodajemy po 80 g mąki i całość mieszamy łopatką lub mikserem do połączenia składników i uzyskania mas o jednolitych konsystencjach i kolorach.
  2. Formę natłuszczamy, a następnie wypełniamy ją kolejnymi warstwami ciasta i wyrównujemy szpatułką. Całość wkładamy do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika (grzanie góra-dół) i pieczemy przez około 60 minut (do suchego patyczka).
  3. Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni.
  4. Cukier puder mieszamy z wodą i Różdżkami Smaku, do uzyskania konsystencji gęstego i gładkiego lukru – w razie potrzeby dodajemy cukru pudru, aby zagęścić lub odrobinę wody, aby rozrzedzić masę.
  5. Po przestygnięciu wyjmujemy babkę z formy, polewamy lukrem i posypujemy płatkami migdałowymi.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl