Blog
Bestsellery
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
11,99 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana
11,99 zł
szt.
Skrzynia Małego Podróżnika
Skrzynia Małego Podróżnika
34,99 zł
szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku
14,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
11,99 zł
szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż
12,99 zł
szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż
Bio Kaszka 5 Zbóż
11,99 zł
szt.
Bio Kaszka 4 Zbóż
Bio Kaszka 4 Zbóż
12,99 zł
szt.
Bio Kaszka z Komosy Ryżowej i Prosa
Bio Kaszka z Komosy Ryżowej i Prosa
12,99 zł
szt.
Bio Kaszka  z Samopszy
Bio Kaszka z Samopszy
12,99 zł
szt.
Chmura tagów
Zielony Majonez 0
Zielony Majonez
SKŁADNIKI:
 
WYKONANIE:
 
Do wykonania tego przepisu niezbędny jest blender ręczny, tzw. żyrafa.
 
Składniki nie muszą być w tej samej temperaturze. Naczynie i blender musza być czyste i suche.
 
W wysokim, okrągłym naczyniu umieszczamy wszystkie składniki.
Najlepiej wykorzystać słoik (0,9 l), w którym majonez będzie przechowywany.
 
Blender umieszczamy na dnie naczynia. Miksujemy od początku na najwyższych obrotach. Zdecydowanym ale powolnym ruchem okrężnym miksujemy w górę naczynia. Nie miksujemy machając ręką w każdą stronę.
  
 
Jeżeli gdzieś przy ściankach nadal widać niezemulgowany olej można powtórzyć miksowanie, pamiętając żeby prowadzić blender dół-góra.
 
 
 
Zdarzyć się może, że masa się nie połączy, ale i na to jest sposób:
 
Niezemulgowaną masę odstawić na bok. Umyć blender. Rozpocząć od początku proces ubijania. Do ubitego majonezu dolać płynną masę i ponownie na najwyższych obrotach zmiksować dół-góra. 
 
 
 
Zielony majonez w przepisie na marynowane jajka, przepis TUTAJ
 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl