Blog
Bestsellery
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku
14,99 zł 8,99 zł
szt.
Bio Kaszka 4 Zbóż
Bio Kaszka 4 Zbóż
12,99 zł 8,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
11,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
11,99 zł
szt.
Bio Warzywne Różdżki Smaku
Bio Warzywne Różdżki Smaku
12,99 zł
szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż
Bio Kaszka 5 Zbóż
11,99 zł
szt.
Bio Kaszka  z Samopszy
Bio Kaszka z Samopszy
12,99 zł
szt.
Skrzynia Małego Podróżnika
Skrzynia Małego Podróżnika
34,99 zł
szt.
Chmura tagów
Zielony Majonez 0
Zielony Majonez
SKŁADNIKI:
 
WYKONANIE:
 
Do wykonania tego przepisu niezbędny jest blender ręczny, tzw. żyrafa.
 
Składniki nie muszą być w tej samej temperaturze. Naczynie i blender musza być czyste i suche.
 
W wysokim, okrągłym naczyniu umieszczamy wszystkie składniki.
Najlepiej wykorzystać słoik (0,9 l), w którym majonez będzie przechowywany.
 
Blender umieszczamy na dnie naczynia. Miksujemy od początku na najwyższych obrotach. Zdecydowanym ale powolnym ruchem okrężnym miksujemy w górę naczynia. Nie miksujemy machając ręką w każdą stronę.
  
 
Jeżeli gdzieś przy ściankach nadal widać niezemulgowany olej można powtórzyć miksowanie, pamiętając żeby prowadzić blender dół-góra.
 
 
 
Zdarzyć się może, że masa się nie połączy, ale i na to jest sposób:
 
Niezemulgowaną masę odstawić na bok. Umyć blender. Rozpocząć od początku proces ubijania. Do ubitego majonezu dolać płynną masę i ponownie na najwyższych obrotach zmiksować dół-góra. 
 
 
 
Zielony majonez w przepisie na marynowane jajka, przepis TUTAJ
 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl