Blog
Bestsellery
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
11,99 zł
szt.
Płatki - Łatki Jaglano - Gryczane
Płatki - Łatki Jaglano - Gryczane
6,99 zł
szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku
14,99 zł
szt.
Bio Baton Antek
Bio Baton Antek
6,99 zł
szt.
Bio Baton Fela
Bio Baton Fela
6,99 zł
szt.
Bio Kaszka 4 Zbóż
Bio Kaszka 4 Zbóż
12,99 zł
szt.
Bio Baton Tosia
Bio Baton Tosia
6,99 zł
szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż
12,99 zł
szt.
Bio eksPandy Amarantus
Bio eksPandy Amarantus
6,99 zł
szt.
Chmura tagów
Ciastka W Paski 0
Ciastka W Paski
SKŁADNIKI:
 
 
PRZYGOTOWANIE:
 
Do dużej miski wsyp suche składniki – mąkę, kaszkę oraz cukier. Dodaj pokrojone na małe kawałeczki masło i wbij jajko.
 
Szybko zagnieć kruche ciasto (gdyby bardzo się kleiło – dodaj odrobinę mąki).
 
Podziel ciasto na 3 części - do każdej dodaj inną Różdżkę Smaku:
 
💚Różdżka Smaku Szpinak - zielony
💜Różdżka Smaku Jagoda - fioletowy
❤️Różdżka Smaku Czarna Porzeczka (lub Burak) - różowy
 
Uformuj z każdego rodzaju ciasta długi płaski prostokąt o szerokości około 3-4 cm, układaj warstwy jedna na drugą i lekko dociśnij żeby masy się połączyły.
 
Zawiń masy w folię spożywczą i włóż na godzinę do lodówki
 
Po tym czasie wyciągnij ciasto i krój nożem na kolorowe plasterki o grubości około 8-10mm.
 
Układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku do lekkiego zrumienienia (10-15 minut).
 
Ostudzone ciasteczka trzymaj w zamkniętym pojemniku by nie traciły kruchości.
 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl