O nas

Firma HELPA to owoc pracy dwóch mam – lekarza i dietetyka, których marzeniem było, aby każda mama miała dostęp do naturalnej żywności dla całej rodziny.

Produkty firmy HELPA to nasz sposób na zdrowe rodzicielstwo (HEaLthy PArenting).

 

Dlaczego warto zaufać naszym produktom?

  • brak dodatku cukru
  • brak aromatów, konserwantów, barwników
  • lokalne, sprawdzone surowce
  • polskie rodzime odmiany zbóż
  • owoce liofilizowane zachowujące wartości świeżych owoców
  • wysoka jakość
 

MAMY DLA MAM:

„Początkowo zakładałyśmy, że naszym celem będzie edukacja rodziców o tym, jak żywić całe rodziny w zgodzie z naturą. Pisząc scenariusze spotkań z Mamami, czułyśmy jednak niedosyt – chciałyśmy czegoś więcej. Zastanawiałyśmy się, jak przekonać ludzi do produktów naturalnych, podczas gdy sklepowe półki uginają się pod ciężarem cukru. Pierwsze spotkania z rodzicami uświadomiły nam, że oprócz świadomości żywieniowej ważna jest także dostępność produktowa. Wiele Mam, z którymi rozmawiałyśmy, nie zdawała sobie sprawy z tego, jakie możliwości dają nam “zwyczajne” produkty, które są na wyciągnięcie ręki. To, że zawsze podawałyśmy naszym dzieciom posiłki zrobione w domu na bazie naturalnych składników, skłoniło nas do stworzenia ogólnodostępnej, zdrowej kaszki bez dodatku cukru i innych dodatków.

Chcemy sprawić, by coraz więcej dzieci poznawało smak naturalnych produktów.

Ze względów ideologicznych nasze zboża pochodzą z ekologicznych gospodarstw rolnych, gdzie uprawiane są z dbałością i szacunkiem. Wszyscy nasi dostawcy pochodzą z Polski, gdyż stawiamy na lokalne, rodzime produkty. Wśród naszych produktów znajdziecie więc grykę, proso, szarłat oraz zapomniane, dawne odmiany pszenicy, jak orkisz, płaskurka czy samopsza. Nie zabraknie także ziarna owsa, żyta i jęczmienia, od wieków znanego na polskiej ziemi.

Podstawą naszego działania jest wykorzystanie rozmaitych zbóż tradycyjnych i odmian dawnych.

 

Promujemy produkty, w które całkowicie wierzymy, ponieważ tworzyłyśmy je z myślą o sobie i swoich najbliższych. Są one dostosowane do potrzeb obecnych czasów – szybkie w przygotowaniu i smaczne. Ich opakowanie gwarantuje świeżość i najwyższą jakość.

Wykorzystując produkty HELPA w swojej kuchni, wiedz, że dajesz rodzinie to, co najlepsze, bo my się o to zatroszczyłyśmy.

Chcemy u naszych konsumentów rozbudzać potrzebę żywieniowych odkryć i zdobywania wiedzy. Zapraszamy do zakładki blog, gdzie dzielimy się ważnymi dla nas treściami. Mamy nadzieję, że nasze produkty staną się narzędziem promocji dobrych praktyk żywieniowych i niekończących się kulinarnych eksperymentów.” 

Zapraszamy, życząc smacznego! 

 Ola i Ania


Jesteśmy dwiema młodymi mamami.

Poznałyśmy się w osiedlowej przychodni, wykonując badania podczas drugiej ciąży. Zaprzyjaźniłyśmy się, gdy nasze starsze dzieci były jeszcze malutkie. Każda z nas ma dwójkę dzieci w podobnym wieku. Ania – córki Marysię i Zosię, Ola – córkę Magdę i syna Franka. Częste spotkania oraz wspólne zainteresowania dały początek myśleniu o tym, aby stworzyć coś razem. Na urlopie macierzyńskim, a później wychowawczym obie zastanawiałyśmy się, jak podzielić się z innymi swoją wiedzą i praktyką dotyczącą zdrowego żywienia. Nasze dzieci zainspirowały nas do tego, by połączyć naszą pasję i wiedzę, tworząc markę HELPA.

Aleksandra Budzowska, lekarz

Ukończyła poznański Uniwersytet Medyczny z tytułem lekarza. Od czterech lat promuje zdrowe rodzicielstwo: pisała blog RÓŻA MARZY oraz artykuły do gazet o tematyce dziecięcej. Prowadzi spotkania i warsztaty z mamami. Dotyka tematów związanych ze zdrowym odżywianiem, wychowaniem i pielęgnacją dzieci. Pasjonuje ją spojrzenie na dziecięcy rozwój przez pryzmat neurobiologii i psychologii. Była redaktorką Kwartalnika Laktacyjnego i członkiem Fundacji Promocji Karmienia Piersią. Ukończyła kurs Certyfikowanego Doradcy Laktacyjnego. Jest pasjonatką zdrowej kuchni – lubi wymyślać własne przepisy i dzielić się nimi z innymi. W wolnym czasie rozwija swoje pasje artystyczne. Śpiewa, pisze do szuflady. To ona jest autorką grafik do naszych produktów.

 

 

Anna Różyk, dietetyk

Skończyła studia magisterskie w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Od początku swojej kariery zawodowej zajmuje się tematyką żywienia dzieci, niemowląt, kobiet w okresie ciąży i laktacji. Zawsze podchodzi do pacjenta bardzo indywidualne, ceni sobie holistyczne spojrzenie na kwestię diety – począwszy od relacji w rodzinie, na aktywności fizycznej jej członków kończąc. Przekazywanie zdobytej i sprawdzonej wiedzy to jej pasja – każde spotkanie daje niesamowicie dużo satysfakcji. Przeszkoliła dziesiątki pracowników kuchni przedszkolnych, przekazując im praktyczne wskazówki, jak gotować jednocześnie zdrowo i atrakcyjnie dla dzieci. Uwielbia – wspólnie z dziećmi – eksperymentować w kuchni. Rodzina i przyjaciele przywykli już do serwowanych ciast z buraka czy ciasteczek z obierek jabłkowych.

Więcej przeczytaj na:


 

MISJA marki HELPA

#jemdobrze

 

1. najwyższa jakość produktów

„Przez wiele miesięcy szukałyśmy odpowiednich składników do naszych produktów, ponieważ tworzymy je tak, jak dla własnej rodziny.”

2. promocja prawidłowych nawyków żywieniowych

„Chcemy sprawić, by wszyscy mieli dostęp do naturalnych smaków.”

3. wspieranie polskiej gospodarki

„Wszyscy nasi dostawcy pochodzą z Polski, gdyż stawiamy na lokalne, rodzime produkty.”

 

Poznaj produkty linii Czary Mamy

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl