Brzoskwiniowe krążki z porzeczkowym serkiem

Brzoskwiniowe krążki z porzeczkowym serkiem

Delikatny owocowy deser? Czy może dodatek do kaszki? Przepis na zdrową przekąskę!

 

SKŁADNIKI:

|4 krążki|

  • 1 Różdżka Smaku (2 g) Czarna Porzeczka
  • 2 brzoskwinie
  • 120 g twarogu półtłustego
  • 1/2 łyżeczki syropu z agawy (opcjonalnie)
  • 1 czubata łyżka serka waniliowego
  • 2 łyżki płatków kokosa
  • Listki mięty

PRZYGOTOWANIE:

  1. Z brzoskwiń odcinamy po dwa plastry, krojąc je nożem po dwóch stronach przy samej pestce.
  2. Płatki kokosa prażymy na suchej patelni – czynimy to bardzo uważnie, bo płatki kokosa są cieniutkie i bardzo łatwo je przypalić.
  3. Twaróg łączymy z serkiem waniliowym, Różdżką Smaku, posiekanymi płatkami kokosa oraz syropem z agawy jeśli lubmy słodsze dania.
  4. Na brzoskwiniowe krążki wykładamy porzeczkowy twaróg i dekorujemy listkami mięty.