Czarodziejskie ślimaczki z burakiem

Czarodziejskie ślimaczki z burakiem

Przepis na piękne ślimaczki z naleśników z Bio Różdżką Smaku Burak

 

SKŁADNIKI:

|2 duże naleśniki|

  • 1 jajko
  • 50 ml mleka
  • 50 ml wody gazowanej
  • 80 g mąki pszennej
  • 1 Różdżka Smaku (2g) BURAK
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 150 g serka śmietankowego puszystego
  • 1 garść orzechów włoskich
  • 6-8 suszonych daktyli
  • Listki mięty do dekoracji

PRZYGOTOWANIE:

  1. Mleko, wodę, jajko i mąkę blendujemy na gładką masę, dodajemy Różdżkę Smaku, olej i ponownie miksujemy. Naleśniki smażymy na rozgranej patelni naleśnikowej po około 1 minucie z każdej strony.
  2. Daktyle oraz orzechy drobno siekamy i łączymy z serkiem śmietankowym.
  3. Naleśniki smarujemy bakaliową masą, zwijamy w rulon i kroimy na plasterki około 1,5 cm grubości. Ślimaczki wykładamy na półmisek i dekorujemy listkami mięty.