Malinowy pucharek

Malinowy pucharek

Przepyszny deser na bazie Bio Kaszki 4 zbóż – gryka, proso, amarantus i komosa ryżowa.

 

SKŁADNIKI:

|2 pucharki|

  • 2 łyżki BIO KASZKI 4 ZBÓŻ
  • 200 ml wody lub mleka
  • 1 Różdżka Smaku (2g) MALINA
  • 2 łyżeczki płatków migdałowych
  • 300 g serka waniliowego homogenizowanego
  • 1 banan (1 łyżeczka soku z cytryny)
  • Owoce miechunki do dekoracji

PRZYGOTOWANIE:

  1. Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni.
  2. Kaszkę gotujemy na mleku lub wodzie, dodajemy Różdżkę Smaku i dokładnie mieszamy.
  3. Banana rozgniatamy widelcem, skrapiamy sokiem z cytryny i blendujemy z serkiem waniliowym aż uzyskamy gładką masę.
  4. Do szklanych pucharków nakładamy kolejno połowę ilości przygotowanej kaszki i bananowy serek. Całość posypujemy płatkami migdałowymi i dekorujemy owocami miechunki.

Przepis i  zdjęcia: