TIRAMISU z KASZKI

TIRAMISU z KASZKI

Pyszny przepis od VegannMuffins na tiramisu na bazie naszej kaszki.

 

Składniki:

  • Biszkopty
  • Kawa zbożowa
  • Kakao
  • Kaszka z komosy ryżowej i prosa HELPA (ale może być każda inna)
  • Banan – kawałek ok.5cm
  • Sproszkowane daktyle
  • Mleko 300ml
Wykonanie:

Wykonanie : Zaparzamy filiżankę zbożowej kawy. Dno pucharków wykładamy jedną warstwą biszkoptów, (możemy je pokruszyć). Polewamy 2 łyżeczkami kawy. Przygotowujemy kaszkę : Do garnuszka wlewamy mleko, rozgnieciony kawałek banana, łyżkę daktyli w proszku i 2 czubate łyżki kaszki Helpa. Zagotowujemy ok 5 minut do dokładnego rozpuszczenia składników. Lekko wystudzoną kaszkę wlewamy do pucharków na wysokość ok.2cm i posypujemy kakao. Ponownie wykładamy biszkoptami, polewamy kawą i nakładamy jeszcze jedną warstwę kaszki, posypujemy kakao, dekorujemy pokruszonymi biszkoptami i owocem.