Wersje językowe
Kategorie wpisów
Bestsellery
Bio Kaszka Owsiano-Gryczana z Karobem i Cynamonem Cejlońskim (BLISKA DATA 31.05.2024)
Bio Kaszka Owsiano-Gryczana z Karobem i Cynamonem Cejlońskim (BLISKA DATA 31.05.2024)

12,00 zł

Cena regularna: 19,99 zł

Najniższa cena: 12,00 zł
szt.
Batonik Truskawka
Batonik Truskawka

4,19 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana

16,99 zł

szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku

17,99 zł

Cena regularna: 19,99 zł

Najniższa cena: 17,14 zł
szt.
Batonik Czarna Porzeczka
Batonik Czarna Porzeczka

4,19 zł

szt.
Bio Grys Liofilizowany Kosteczki Truskaweczki
Bio Grys Liofilizowany Kosteczki Truskaweczki

15,29 zł

Cena regularna: 16,99 zł

Najniższa cena: 16,18 zł
szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż
Bio Kaszka 5 Zbóż

16,99 zł

szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana

16,99 zł

szt.
Bio Grys Liofilizowany Drobinki Malinki
Bio Grys Liofilizowany Drobinki Malinki

15,29 zł

Cena regularna: 16,99 zł

Najniższa cena: 16,18 zł
szt.
Zestaw Płatków Śniadaniowych
Zestaw Płatków Śniadaniowych

19,99 zł

Cena regularna: 29,97 zł

Najniższa cena: 29,97 zł
szt.
Batonik Kakao
Batonik Kakao

4,99 zł

szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Tiramisu z porzeczkowym pyłkiem 0
Czarowne Tiramisu Z Porzeczkowym Pyłkiem

Deser tiramisu w pucharkach z mascarpone i porzeczkami

Deser dla każdej Mamy Czarodziejki i nie tylko Dzięki bezkofeinowej Kawie Mamy Czarodziejki mogą go zajadać wszyscy.

SKŁADNIKI:

|2 pucharki średniej wielkości|

 

PRZYGOTOWANIE:

  1. Żółtka (z dokładnie umytych, przelanych wrzątkiem jajek) miksujemy z cukrem pudrem oraz cukrem z prawdziwą wanilią, aż uzyskamy jasną, puszystą, gładką masę (około 6 minut). Wówczas partiami dodajemy mascarpone miksując krótko do połącznia składników.
  2. Zmieloną kawę przygotowujemy w ekspresie i łączymy ją z amaraetto. Jeśli likier pomijamy to parzymy nieco więcej, mocniejszej kawy.
  3. W przestudzonej kawie kolejno zanurzamy biszkopty na około 3 sekundy każdy i wypełniamy nimi dno pucharków (jeśli jest taka konieczność to po namoczeniu przekrawamy je na mniejsze kawałki). Biszkopty pokrywamy kremem do połowy wysokości pucharka i oprószamy kakao. Następnie czynność z biszkoptami i kremem powtarzamy z tym, że wierzch pucharka oprószamy (przy pomocy małego sitka) Różdżką Smaku. Całość dekorujemy np. kwiatami bzu i listkiem mięty.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium