DELIKATNE CIASTECZKA BANANOWO-TRUSKAWKOWE

Zapraszamy na delikatne ciasteczka od VegannMuffins.
Składniki:
- 1 szklanka mąki z samopszy
- 80g masła
- 1 banan
- 2 łyżki liofilizowanych truskawek z łyżki smaku Helpa
- pół łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 duża łyżka syropu z agawy
- 2 kostki gorzkiej czekolady pokrojonej w kawałeczki
Wykonanie:
Mąkę przesiewamy do miski, banana rozgniatamy widelcem i zalewamy rozpuszczonym masłem, dodajemy syrop z agawy i 2 łyżki truskawek. Dokładnie mieszamy składniki mokre, następnie wlewamy do naszej miseczki z mąką. Dokładnie mieszamy, łyżką lub ręcznie. Ciasto powinno bez problemu odrywać się od miski i dłoni.
W dłoniach formujemy kuleczki i spłaszczamy wykładając ciasteczka na papier do pieczenia.
Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach z termoobiegiem aż do przyrumienienia.
