DELIKATNE CIASTECZKA BANANOWO-TRUSKAWKOWE

DELIKATNE CIASTECZKA BANANOWO-TRUSKAWKOWE

Zapraszamy na delikatne ciasteczka od VegannMuffins.

 

Składniki:

  • 1 szklanka mąki z samopszy
  • 80g masła
  • 1 banan
  • 2 łyżki liofilizowanych truskawek z łyżki smaku Helpa
  • pół łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 duża łyżka syropu z agawy
  • 2 kostki gorzkiej czekolady pokrojonej w kawałeczki
Wykonanie:

Mąkę przesiewamy do miski, banana rozgniatamy widelcem i zalewamy rozpuszczonym masłem, dodajemy syrop z agawy i 2 łyżki truskawek. Dokładnie mieszamy składniki mokre, następnie wlewamy do naszej miseczki z mąką. Dokładnie mieszamy, łyżką lub ręcznie. Ciasto powinno bez problemu odrywać się od miski i dłoni.

W dłoniach formujemy kuleczki i spłaszczamy wykładając ciasteczka na papier do pieczenia.

Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach z termoobiegiem aż do przyrumienienia.