Wersje językowe
Kategorie wpisów
Bestsellery
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana

16,18 zł

szt.
Batonik Truskawka
Batonik Truskawka

3,99 zł

szt.
Bio Kaszka Jaglano-Orkiszowa z Wanilią Burbońską
Bio Kaszka Jaglano-Orkiszowa z Wanilią Burbońską

15,23 zł

Cena regularna: 19,04 zł

Najniższa cena: 19,04 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana

16,18 zł

szt.
Batonik Czarna Porzeczka
Batonik Czarna Porzeczka

3,99 zł

szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż
Bio Kaszka 5 Zbóż

12,94 zł

Cena regularna: 16,18 zł

Najniższa cena: 16,18 zł
szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku

19,04 zł

szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż

17,13 zł

szt.
Bio Kaszka z Samopszy
Bio Kaszka z Samopszy

13,70 zł

Cena regularna: 17,13 zł

Najniższa cena: 17,13 zł
szt.
Batonik Kakao
Batonik Kakao

4,99 zł

szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Kokosowo-jaglane jagodowe praliny 0
Kokosowo-Jaglane Jagodowe Praliny

Kto lubi kokos i migdały?

Zapraszamy na kolorowe pralinki z kaszy jaglanej, które mogą być świetną przekąską lub pięknym dodatkiem do kaszki.

 

SKŁADNIKI:
  • 1 szklanka suchej kaszy jaglanej
  • 1 szklanka mleczka kokosowego
  • 200 g wiórków kokosowych
  • 100 g płatków migdałowych
  • 2-3 łyżki ksylitolu (opcjonalnie)
  • Bio Różdżka Smaku lub Bio Łyżka Smaku

 

PRZYGOTOWANIE:
  1. Kaszę jaglaną gotujemy na mleku ryżowym lub wodzie.
  2. Do ugotowanej kaszy dodajemy około 4-5 czubatych łyżek mleczka kokosowego i płatki migdałowe (opcjonalnie cukier). Delikatnie blendujemy kilka sekund przy pomocy blendera (ale nie na gładką masę – tylko trochę).
  3. Dodajemy wiórki kokosowe. Dokładnie mieszamy i ugniatamy – najlepiej rękami.
  4. Do gotowej masy dodajemy dowolną Różdżkę lub Łyżkę Smaku. U nas Jagodowa Różdżka Smaku.
  5. Formujemy kulki i obtaczamy w wiórkach kokosowych (można też oblać czekoladą).
  6. Jemy jako pralinki lub dodajemy do kaszki.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium